Imatge de l'autor

Hugo Grotius (1583–1645)

Autor/a de The Rights of War and Peace

90+ obres 773 Membres 3 Ressenyes 5 preferits

Sobre l'autor

Inclou aquests noms: grotiush, GROTIUS HUGO, HUGH GROTIUS

Inclou també: Hugo de Groot (1)

Crèdit de la imatge: Hugo Grotius - Portrait by Michiel Jansz van Mierevelt, 1631. From Wikipedia

Obres de Hugo Grotius

The Rights of War and Peace (1625) — Autor — 411 exemplars
The Free Sea (1614) 74 exemplars
De la libertad de los mares (1979) 4 exemplars
Denken over oorlog en vrede (1991) 4 exemplars
Huigh de Groots Josef of Sofompaneas — Autor — 4 exemplars
Sobre el contrato social (1987) 2 exemplars
Mare Liberum (2012) 1 exemplars
Anthologia Grotiana 1 exemplars
Het Beleg van Groenlo (2016) 1 exemplars
Poemata 1 exemplars
Opera omnia theologica (1972) 1 exemplars

Obres associades

Etiquetat

Coneixement comú

Membres

Ressenyes

Deti i lirë, botuar si anonim më 1608 në kontekstin e konfliktit mes Holandës dhe Spanjës për detin e hapur dhe lirinë e lundrimit e të tregtisë, argumenton se asnjë vend nuk ka pronësi mbi detin e hapur. Rrallëherë një libërth kaq i vogël ka pasur një impakt botëror dhe për një kohë kaq të gjatë.

Prolegomena është një përmbledhje e tezave të librit të tij Mbi të Drejtën e Luftës dhe të Paqes. Argumenti i veprës hedh bazat e një teorie të luftës së drejtë.

Ky botim na jep një pasqyrë të ideve moderne të së drejtës natyrore, lirisë së tregtisë, sovranitetit e të pronës në fillimet e kohës së re.
… (més)
 
Marcat
BibliotekaFeniks | Jun 28, 2021 |
 
Marcat
laplantelibrary | Dec 3, 2022 |

Llistes

Potser també t'agrada

Autors associats

Estadístiques

Obres
90
També de
5
Membres
773
Popularitat
#32,918
Valoració
4.0
Ressenyes
3
ISBN
111
Llengües
10
Preferit
5

Gràfics i taules