æ, ø, å

ConversesLitteratur på norsk (original og oversatt)

Afegeix-te a LibraryThing per participar.

æ, ø, å

Aquest tema està marcat com "inactiu": L'últim missatge és de fa més de 90 dies. Podeu revifar-lo enviant una resposta.

1geitebukkeskjegg
Editat: juny 5, 2011, 3:58am

Lagt merke til at det ikke lenger er mulig å søke på æ, ø eller å i "Dine bøker"?

Beklager, vet at dette ikke er rett sted. Men siden det ikke er noen aktivitet på de få andre norske gruppene prøver jeg likevel.

I omkring 3 uker har det nå vært umulig å søke på "ikke-engelske" tegn i eget bibliotek ("Dine bøker"/"Your Books"). Problemet er meldt i flere tråder på "Bug Collectors", av brukere fra forskjellige nasjonaliteter. Foreløpig er det ikke blitt prioritert, antagelig rett og slett fordi "den som skriker høyest får først". Et annet moment er nok at amerikanere flest har en tendens til å oppfatte "ikke-engelske" tegn som "pynt" - og derfor ikke ser alvoret.

Oppfordrer derfor til at de som måtte føle dette som et problem hjelper til med å forklare hvor alvorlig feilen er i en eller flere av de trådene som er listet nedenfor.

http://no.librarything.com/topic/116315
http://www.librarything.com/topic/116728
http://www.librarything.com/topic/115850
http://no.librarything.com/topic/118469

All respekt for Tim & co. De gjør en flott jobb, og et tilsvarende problem på den generelle søkesiden ble kjapt løst. Men av og til trenger de et spark i baken...

2kirstenlund
juny 5, 2011, 7:17am

Ja det er ergerlig å ikke kunne søke skikkelig i eget bibliotek, men må omveier å søke på emneord. Når man har over 2000 bøker så sier det seg selv. Er avhengig av det dersom jeg tror jeg har en bok fra og bare vil ha det bekreftet. Hos meg er alt i et eneste kaos fordi jeg har flyttet bøker fra en bolig til en annen.

3KystbiblioteketOslo
Editat: juny 6, 2011, 3:44am

Mener også det er problemer med importen av emneord- - f.esk ved katalogisering fra Deichmanske - jeg får ikke æøå med meg her heller - hvilket jo bevirker at man ikke kan søke videre på emneordene, som leveres via bibliotekenes metatagger.
Da man heller ikke kan endre i dette feltet (Emne) - får man jo problemer.

Titler som legges inn og som startes med ÆØÅ eller Ö eller Ä kan endres etter innleggning slik at sorteringen i tittelfeltet blir rett!

Jeg har forsøkt å få Librarything til å se på problemet med emneordene fra metataggene - uten held så langt!

4geitebukkeskjegg
Editat: juny 6, 2011, 7:02am

3> For å få oppmerksomhet omkring feil, er det viktig at man er aktiv på gruppen Bug Collectors ( http://no.librarything.com/groups/bugcollectors ).

Ikke at det nødvendigvis skjer noe med en gang, eller skjer noe i det hele tatt, men da blir problemet i det minste notert. Og andre brukere kan bekrefte / støtte anmodningen.