Er sommarläsning?

ConversesSwedish Thing

Afegeix-te a LibraryThing per participar.

Er sommarläsning?

Aquest tema està marcat com "inactiu": L'últim missatge és de fa més de 90 dies. Podeu revifar-lo enviant una resposta.

1Jannes
juny 14, 2012, 10:14 am

Semestern närmar sig. Vad har ni för läsplaner? Rykande färska romaner, eller de där klassikerna som legat på hög ett tag nu? Blir det pocketdeckare på stranden, eller har ni andra ritualer?

Jag är också nyfiken på om ni brukar lägga upp någon plan eller följa ett tema. Snöar ni in på en viss författare och plöjer hela dennes produktion på semestern, eller går ni in för en genre?

Själv brukar jag snöa in på halvkonstiga teman som gärna får ha någon slags anknytning till den plats jag semestrar på. Förra året var det reseskildringar och berättelser med havet i centrum. Året innan dess var det äventysböcker (typ Jules verne). I år söker jag med ljus och lykta efter sekelskiftsromaner att läsa på en kurort i Österrike...

2Jamten
juny 14, 2012, 1:27 pm

Jag läser gärna en författares hela produktion. Men i vår har jag plöjt både Leif GW Persson och Håkan Nesser, så det blir inget sånt i sommar.

Brukar ha några pocket med på resor. I sommar blir det nog några tegelstenar som legat och mognat ett tag, t.ex. Roberto Bolaño med De vilda detektiverna och António Lobo Antunes med Fado Alexandrino.

3anglemark
Editat: juny 14, 2012, 2:01 pm

Jag brukar i allmänhet inte plöja författarskap, men får jag nys på en ny, bra författare köper jag gärna på mig ett halvdussin av hens böcker och läser utspritt över ett år eller så.

Mest disciplinerat läser jag om jag ska läsa in mig på en författare som kommer till en sf-kongress. I år har det sålunda blivit först en hel del Catherynne M. Valente, som var hedersgäst på kongressen Åcon 5 i Mariehamn i maj, och Peter Watts och Joe Abercrombie som kommer till Uppsala i höst, till Kontrast 2012, årets nationella sf-/fantasykongress i oktober.

Jag läser i allmänhet inte mycket mer på semestern än under terminerna, eftersom jag framför allt läser på bussen till jobbet.

4andejons
juny 14, 2012, 4:34 pm

Vad det blir i sommar beror nog mest på vad jag kan rota fram ur antikvariat. Och så en del omläsning. Jag brukar inte läsa mer koncentrerat på sommaren än annars, utan det beror mest på vad jag får tag på. Ibland hittar man något så bra att man måste skaffa mer. Lyckliga stunder...

5AndreasJ
juny 15, 2012, 1:40 am

Jag sommarläser inte i meningen jag läser ngt annat eller annorlunda än resten av året, men den närmaste tiden lär det väl bli historia (håller ex.vis på med von Dassows Alalah Under the Mittani Empire) och noveller av CAS och Hodgson.

6eclt83
juny 15, 2012, 7:34 pm

Denna sommar blir det faktiskt kriminalromaner. Har endast läst kriminalromaner under sommar en gång tidigare, och det var till en sommarkurs om deckare.

Så det blir Martin Beck serien i första hand och så får jag se hur långt jag kommer efter det.

7Jamten
juny 16, 2012, 7:12 am

Hurra! SF-kongress i Uppsala!
Jag har inte varit på SF-kongress sedan 1968, Stockcon 6.
Vi ses på Gillet i höst.

8LoveKarlsson
juny 16, 2012, 7:17 am

Tack vare sjukdom har jag äntligen lyckats titta igenom de två säsongerna av Game of Thrones och efter det börjat med böckerna som jag köpte lagom till första säsongen skulle börja. De borde räcka en bit in i nästa vecka. Sen blir det nog Snuff (Pratchett)

9anglemark
juny 16, 2012, 7:21 am

Jamten, vi har även en e-postlista, se http://upsala.fandom.se/e-postlista/ , samt träffas första tisdagen varje månad för öl och prat, se http://upsala.fandom.se/pubmoten/ (notera dock att mötet 3 juli lär bli på Buddy's).

10Jamten
juny 16, 2012, 7:46 am

Jag lovar inget, men kanske tittar jag in någon tisdag.

11-Eva-
juny 27, 2012, 12:59 am

Mina semestrar går mest till Sverige, så det blir röjande i hyllorna hemma hos mamma, eller om det finns något nytt svenskt som jag kan hitta på biblioteket.