Boekenclubs en Reader's challenges

ConversesNederlandstalige lezers

Afegeix-te a LibraryThing per participar.

Boekenclubs en Reader's challenges

Aquest tema està marcat com "inactiu": L'últim missatge és de fa més de 90 dies. Podeu revifar-lo enviant una resposta.

1annus_sanctus
feb. 20, 2017, 2:50 pm

Ik ben zojuist begonnen met deelname aan de classic readers bookclub in Amsterdam, en met de 75 books reader's challenge op LibraryThing. Zijn er nog meer die met zoiets meedoen en dus proberen zoveel mogelijk te lezen?

2Ennas
feb. 21, 2017, 4:55 am

Welkom op LT!

Probeert niet iedereen zoveel mogelijk te lezen? ;-)

Ik doe niet (meer) mee aan aantal-challenges, omdat ik voor mijn plezier lees en door extra leesverplichtingen vermindert dat plezier. Wat ik wel nog steeds erg leuk vind, is de maandchallenge op mijn/ons fantasyboekenforum. Elke maand een nieuw thema waarbinnen je samen met alle forumers 15 boeken moet lezen. Voorlopig vind ik dat even genoeg verplichting.

Wat is de classic readers book club? Lees je dan klassiekers? En zo ja, wanneer is iets een klassieker?

3annus_sanctus
feb. 23, 2017, 5:08 pm

de classic readers book club komt van MeetUp en per maand wordt er een titel gekozen van een boek dat bij uitkomst al een succes werd, en na al die jaren nog steeds veel gelezen wordt. Bijv To the lighthouse van Virginia Woolf. Hoe ze kiezen weet ik niet: ik ben pas net mee gaan doen, en per maand kies je er voor om wel of niet echt met de groep samen te komen met een max aantal personen per keer, dus sommige mensen lezen gewoon het voorgestelde boek, terwijl anderen lezen en samenkomen.

Wat betreft "challenge" is het dan ook niet meer dan dat.
Ik heb de berichten gelezen en ik zie dat mensen wel proberen aan het aantal te komen maar het allemaal geen probleem vinden als de challenge niet wordt gehaald.
Het gaat meer om de interaktie, de uitwisseling van nieuws en titels, en het is de meest actieve groep volgens mij hier.
Ik zie het dus als een uitdaging, geen verplichting