Utenlandsk litteratur på norsk. Hva leser du nå? Anbefalinger?

ConversesLitteratur på norsk (original og oversatt)

Afegeix-te a LibraryThing per participar.

Utenlandsk litteratur på norsk. Hva leser du nå? Anbefalinger?

Aquest tema està marcat com "inactiu": L'últim missatge és de fa més de 90 dies. Podeu revifar-lo enviant una resposta.

1kjellika
feb. 28, 2009, 4:37pm

Er så vidt begynt på "Forsyte-sagaen". Har en gammel innbundet norsk utgave (1941) i fem bind. Om jeg kan anbefale den, vet jeg ikke ennå.
Det dukker stadig opp personer som jeg hørte omtalt for ca. 30-40 år siden da foreldrene mine så serien som gikk på NRK. Nostalgisk i alle fall, men det virker som John Galsworthy er god på personskildringer. Ganske humoristisk også. Så langt ...............

2Rose-Marie
març 1, 2009, 4:15pm

Jeg har så langt i år lest tre bøker av Truman Capote; "Sommeroverfart", "Frokost på Tiffany" og (gjenlest) "Med kaldt blod". Capote skriver glitrende! De to førstnevnte bøkene er nesten poetiske.

I samtlige bøker portretterer Capote outsideren, den som lever på siden av det som anses normalt og konvensjonelt.

Er det flere enn meg som har oppdaget denne fantastiske forfatteren?

3farko
març 3, 2009, 1:53pm

Har også lest "Med kaldt blod". Veldig bra, filmen og. "Frokost på Tiffany" forbinder jeg bare med Geoge fra Seinfeldt. Aner ikke hvorfor, men de har vel hatt den for seg i en eller annen episode. Kanskje jeg skal lese den og bli kvitt den bisarre koblingen.

4plekter
març 10, 2009, 7:30am

Jeg har kommet noen kapitler inn i Djevelhunden av Stephen Booth. Britisk krim. Virker lovende så langt. Første bok utgitt fra ham på norsk om jeg ikke tar feil.

5Rose-Marie
març 18, 2009, 4:05am

Jeg vil virkelig anbefale deg Farko å lese "Frokost på Tiffany"! Den er bare så fornøyelig! Jeg for min del har kjøpt filmen med Audrey Heppburn i hovedrollen, og planlegger å se den i nærmeste fremtid.

Akkurat nå holder jeg på med "Gilead" av Marilynne Robinson. Har ikke kommet så langt foreløpig, men boka er virkelig lovende! En 76 år gammel, døende mann skriver brev til sin 7 årige sønn, og det er dette boka handler om.

6kjellika
març 21, 2009, 11:08am

Leser den finske romanen "Harens år" av Arto Paasilinna. Er ikke kommet så langt ennå, men synes jeg kjenner Vatanen ganske godt allerede. Skal bli gøy å lese videre og finne ut hva som skjer. Ganske utspekulert hovedperson. Fin humor.

7Rose-Marie
abr. 8, 2009, 5:50am

Jeg er nettopp ferdig med "Revolutionary Road" av Richard Yates. Fornøyelig bok! Legger ved en link til min anmeldelse:

http://no.librarything.com/work/10122/details/41161976

8plekter
abr. 23, 2009, 8:00am

Ferdig med Stein Morten Liers Mafiya. Forfatteren var på besøk hos oss på Studia før påske og fortalte at han gjør grundig research før han skriver. Derfor blir det skremmende lesning om Russland rett etter Soviets fall. Korrupsjon og vold! Realistisk og ok skrevet.

9kjellika
Editat: maig 6, 2009, 4:41pm

#7
Rose-Marie

Er adressen til din anmeldelse korrekt?
Når jeg klikker på den får jeg opp en feilmelding: "Failed to get a read connection to the database".

Jeg har lest ut det første dobbeltbindet av Forsytesagaen og det er absolutt fornøyelig lesning. Det beste med bøkene er handlingen, intrigene og personskildringene og de voldsomme følelsene mange av karakterene gjennomgår. Den kan sikkert betegnes som en såpeopera, men det er i såfall en utrolig bra sådan. Skulle ikke forundre meg om det er så mange "cliff-hengere" at jeg må lese ut hele sagaen i en laaaang maraton.

10Rose-Marie
maig 6, 2009, 3:41pm

Pussig det der med linkene jeg legger inn. Når jeg klikker på linken, kommer jeg til rett sted, men det virker som om ingen andre gjør det ... Hm!

Jeg er nettopp ferdig med "Meg eier ingen" av Åsa Linderborg, og likte den svært, svært godt! Nå skal jeg kaste meg over en annen bok jeg har fått anbefalt sterkt - "White Man" av Sara Johnsen. Er veldig spent på boka!

11plekter
maig 7, 2009, 5:05am

Har ikke lest White man selv, men den var jo nominert til p2s lytterpris, det sier kanskje noe?

12geirsan
jul. 12, 2009, 8:55am

Holder på å lese White Man nå, og er usikker på hva jeg mener. Det har jeg vært før også, og en foreløpig konklusjon er at man skal som vanlig ikke dømme en bok før man har lest den og latt den surre litt i hodet en dag eller to etter at en er ferdig med boken.

13kjellika
Editat: ag. 31, 2009, 3:13am

Leser "Øst for Eden" av John Steinbeck.
En utrolig velskrevet og spennende historie med mange interessante (hoved)personer og flotte beskrivelser av landskap og klima, lærerike historiske opplysninger etc. etc.

(Touchstones virker ikke på denne boka på norsk, men derimot på East of Eden)

14nutzgirl
set. 5, 2009, 8:05am

Leser Blodets makt av Jeanne C. Stein

15Vercingetorix09
ag. 22, 2010, 11:53am

Jeg har lest Stefan Zweigs bok om Balzac - Zweig er en forfatter jeg alltid kommer tilbake til. Hans bok om Magellan, og Helbredelse ved ånd er "amazing". Av samtidsforfattere leser jeg alltid med utbytte Botho Strauss, det er samtidig intellektuell lektyre av høyeste rang: Par passerende eller Leve, sløve, lyve - oversatt til dansk. I den lettere genre har jeg alltid hatt sans for Somerset Maugham. Et amerikansk bok-tips: Richard Ford: hans novellesamlinger, alle utgitt på norsk, er helt outstanding.

16Tobben
set. 19, 2010, 7:37am

Med kaldt blod leste jeg for mange år siden - og sannelig skal jeg lese den nok en gang. Jeg husker den som ytterst velskrevet og fascinerende.
Takk for påminnelsen :-)

17Vercingetorix09
oct. 13, 2010, 2:27pm

Leser Joseph Conrads Den store Rædning, utgitt 1920 på dansk Martins Forlag. Conrad er snål, men jeg liker ham. Han lager lange, snirklede setninger og er en smule selvhøytidelig, men det er en velsignelse sammenlignet med kjappe 2010-setninger. I min litteratur"nostalgi" begynte jeg også på Lotte i Weimar av Thomas Mann. Lotte er den Charlotte Buff som Goethe skriver om i Den unge Werthers lidelser. Man venter og venter: når trer den store Goethe inn på scenen? Vel... Hva mener et norsk publikum om Thomas Mann, egentlig? Er han overvurdert?

18Tobben
oct. 21, 2010, 11:57am

Aquest missatge ha estat suprimit pel seu autor.