Ian McEwan

ConversesLitteratur på norsk (original og oversatt)

Afegeix-te a LibraryThing per participar.

Ian McEwan

Aquest tema està marcat com "inactiu": L'últim missatge és de fa més de 90 dies. Podeu revifar-lo enviant una resposta.

1Rose-Marie
març 18, 2009, 3:56am

Dette er en engelsk forfatter jeg for alvor ble oppmerksom på for ca ett år siden. Da jeg først hadde lest en av bøkene hans, MÅTTE jeg lese alle!

Den siste boka jeg har lest er "Amsterdam", boka som ga McEwan hans store gjennombrudd og som han også fikk en velfortjent Booker-pris for.

Den boka jeg har likt best er nok "Lørdag". Handlingen foregår i løpet av en dag, men forfatteren springer også tilbake i tid. Bokas tema er hvor skjørt et i utgangspunktet velfungerende liv egentlig er. Hvor lite som skal til før alt bare rakner ...

Er det flere enn meg som er begeistret for denne forfatteren? Hvilken av bøkene hans har evt. gjort sterkest inntrykk og hvorfor?

2plekter
abr. 7, 2009, 4:10pm

Jeg har til nå bare lest "Lørdag", som jeg syntes var bra. Det er mange som ikke har likt den av en eller annen merkelig grunn. De har kanskje lest andre av hans bøker og har hatt andre forventninger på forhånd?

Jeg har ikke klart å få flere McEwan bøker med på årets (utrolig ambisiøse) leseliste men kommer nok til å se filmen som er basert på Atonement.

Leselisten for 2009: http://www.librarything.com/topic/52535

3Rose-Marie
abr. 8, 2009, 5:48am

Jeg har også registrert at det er en del som overhode ikke har sansen for Ian McEwan. Kanskje man forventer mer action!?

Jeg synes McEwan skriver så glitrende, og det er i første rekke dette som fascinerer meg. Alle bøkene har for øvrig et element av noe makabert ved seg, og dette var i sin tid noe av grunnen til at forfatteren ikke kom inn i det gode selskap av velrenommerte forfattere i England.

Siden du likte "Lørdag" Plekter, anbefaler jeg deg å forsøke flere av McEwans bøker.