IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

La Fille sous la dunette (1980)

de François Bourgeon

Altres autors: Mira la secció altres autors.

Sèrie: Passagers du Vent (1)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
1906142,857 (4.19)1
Tegneserie i farver om nogle pigers hemmelige tilstedeværelse på et fransk krigsskib i 1800-tallet.
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 1 menció

Es mostren 1-5 de 6 (següent | mostra-les totes)
Lots of embarrassing bare boob situations! And some nice naval terminology! ( )
  alik-fuchs | Apr 27, 2018 |
"La Fille sous la dunette" est le premier des cinq tomes des "Passagers du Vent", créée par François Bourgeon. XVIIIe siècle, à bord d'un navire. Hoël Tragan aperçoit deux jeunes femmes sous la dunette. Piqué par la curiosité, il s'aventure dans la zone interdite à l'équipage. Repéré, il est arrête et mis aux fers. Il reçoit alors la visite d'un "jeune homme" qui s'avère être Isa, l'une des filles qu'il avait vues. Isa lui racontera comment, jeune enfant, elle avait échangé d'identité avec son amie par jeu, ce qui lui valut de perdre son titre de noblesse. Après diverses péripéties, notamment un combat contre des vaisseaux britanniques, Hoel est fait prisonnier par la Royal Navy...

7/7 (série finie) ( )
  Relais | Feb 26, 2014 |
Atlanten, 1700-tallet
Handlingen foregår ombord på den franske krigsskib "Lynilden" på vej til Saint Dominique.
Matrosen Hoel Marie Tragan får nys om noget interessant i agterkahytten og sørger for at få syn for sagn. Kommandanten Benoit de Roselande gemmer to unge piger der - Isabelle og Agnes. Uheldigvis bliver Hoel opdaget. Isabelle hjælper ham mod til gengæld at få blind lydighed, når tiden er inde. Bådsmanden falder i unåde ved kaptajnen, fordi Hoel ikke drukner under kølhalingen, så han forsøger at få skovlen under Isabelle i stedet. Hoel slår ham ned, da han truer Isabelle med en pistol og de to vipper ham over bord.
Imens har kommandanten besluttet at få skibet igennem de engelske linier. Inden slaget opsøger Isa Hoel og fortæller sin historie: Agnes er datter af Simon de Roselande, Benoit er Simons søn og meget ældre end Agnes.
Simon er ligeglad med Agnes og lader hende opdrage af en guvernante sammen med en forældreløs af lavadelen: Isabelle de Mamaye. Isa og Agnes er uadskillelige og da guvernanten dør og Simon kommer for at hente Agnes, skifter de tøj for sjov for at se om han bliver narret. Det gør han og han afbryder også alle forsøg fra den 8-årige Agnes' side på at forklare.
Agnes bliver sendt i kloster med en pose penge til nonnerne, så de kan holde på hende til hun er 25.
Efter 5 år kommer Isabelle dog på besøg og Agnes gør gode miner til slet spil, så fra nu af lyder hun navnet Isa. Isa gør sig uundværlig for Agnes og til et bal møder hun Benoit. Han er dog et stort svin og han og hans venner voldtager Isa inden festen er slut.
Isa presser Benoit til at lade de to piger kommer med om bord på hans skib eller stå til regnskab for sine ugerninger og således er det altså gået til at de er med. Agnes er med for at slippe for et ægteskab med en gammel tudse ved navn Henri de Meclinne.
"Lynilden" trænger igennem de engelske linier med en dristig manøvre, der ikke var gået med et skib, der stak dybere. Kommandanten bruger kaptajnen til at slippe ud af den knibe, han selv har sat sig i, men hans egen taktik er heller ikke ueffen. De forfølges af tre skibe, men en fregat går på grund undervejs og de får ram på den anden fregat og en korvet. I kampens hede river en kanon sig løs og Agnes bliver ramt af den. På dødslejet fortæller hun Benoit sandheden, nemlig at hun er Isabelle og at Isa er den rigtige Agnes. Han bliver panikslagen og beslutter at når den falske Agnes er død, så kan den ægte følge efter. Skibslægen Saint-Quentin forsøger at lægge sig imellem, men det er Hoel, der med et godt skud fælder Benoit. Så bliver Hoel skudt i skulderen af en soldat og falder overbord. Isa og Quentin hopper efter og får ham reddet i land. "Lynilden" stikker af, for der er flere engelske fartøjer på vej, så Isa, Hoel og Quentin bliver samlet op af englænderne. De aftaler en historie om at Isa er flygtet fra det franske skib og at Hoel og Quentin er hendes fanger. Dette bind slutter med at de føres væk af englænderne.

Fantastisk flotte tegninger og en spændende historie. ( )
  bnielsen | Sep 1, 2012 |
Historien udspiller sig på et fransk krigsskib under en af de fransk-engelske verdenskrige i 1700-tallet. (Vist nok den amerikanske uafhængighedskrig, men det er ikke helt klart.) Den unge matros Hoel opdager ved et tilfælde, at kommandanten har gemt to smukke piger i agterkahytten. Desværre bliver han snuppet af vagten, da han prøver at snige sig til at tage dem nærmere i øjesyn.

Kort efter opsøges han i kachotten af Isa, den ene af pigerne. Hun hjælper ham med at slippe levende fra affæren mod at han står til hendes rådighed, når hun får brug for det. Altså er der snart skabt en alliance mellem de to, beseglet med sex under dæk.

Initiativtageren er Isa, der er styrende og selvstændig i både erotik og alle andre af livets forhold. Hun er også en bitter kvinde styret af en traumatisk opvækst og med et yderst kompliceret forhold til Agnes, den anden pige i kahytten. Men detaljerne i den sag skal ikke afsløres her.

Isa kan nemt tolkes som en feministisk heltinde, der sætter sig igennem i en mandsdomineret verden. Men det er den underholdende historie, interessante personer og meget flotte tegninger, der for alvor gør albummet værd at læse, også i dag. ( )
  Henrik_Madsen | Jan 8, 2011 |
Said to be one of the best and most influential of bandes dessinées. Not my favourite genre, but interesting as a study.
  Morddel | May 8, 2010 |
Es mostren 1-5 de 6 (següent | mostra-les totes)
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (4 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Bourgeon, FrançoisAutorautor primaritotes les edicionsconfirmat
Siebel, HeddaTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat

Pertany a aquestes sèries

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Tegneserie i farver om nogle pigers hemmelige tilstedeværelse på et fransk krigsskib i 1800-tallet.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (4.19)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5
4 14
4.5 1
5 14

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,457,373 llibres! | Barra superior: Sempre visible