IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Bacteriënjagers; Zo'n rustige laan; Bess Winthrop; Carol

de Readers Digest

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
117,662,328 (5)Cap
Afegit fa poc perBesselina
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

BACTERIËNJAGERS; Paul de Kruyf

Tegenwoordig kan weliswaar ieder kind met behulp van een speelgoedmicroscoop de levende wezens in een druppel slootwater bekijken, maar dat neemt niet weg dat deze miniatuurwereld als verschijnsel nog even boeiend is als driehonderd jaar geleden, toen de vrijwel ongeletterde Antonie van Leeuwenhoek, die louter uit liefhebberij zich toelegde op het slijpen van lenzen, als eerste het wonder van het micro-organisme aanschouwde. De levensgeschiedenis van deze eerste bacteriënjager, evenals die van de na hem komende pioniers die met inzet van hun gehele persoonlijkheid het terrein der wetenschap hebben verruimd - mannen als Koch, Pasteur en Walter Reed dwingt de grootste eerbied af. Bacteriënjagers schildert ons de schier onoverkomelijke moeilijkheden die deze pioniers hebben moeten overwinnen om tot hun doel te geraken: de raadselen waarvoor zij zich geplaatst zagen te ontwarren en hun zo moeizaam verworven kennis in dienst te stellen van de lijdende mensheid.

ZO'N RUSTIGE LAAN; Keith Wheeler

De bewoners van de laan:

DAVID BRONSON, juwelier. Leeft in onmin met zijn buren en is vastbesloten te verhuizen.
JOHN AINLIE OUTERBRIDGE, jurist (in dienst van een handelmaatschappij), conservatief republikein en een steunpilaar van de congregationalistische kerk; zijn schuwe vrouw, Estelle.
PETER YALE, radio- en televisiecommentator, een prikkelbaar man, gauw aangebrand, met zogenaamd vooruitstrevende ideeën; zijn vrouw, Annabelle; hun kinderen.
GORDON DRAPER, een jonge autohandelaar, sterk afhankelijk van zijn rijke vader, een aannemer; zijn knappe vrouw, Shirley; hun kinderen.
DR. WOLFF ABRAM, als zenuwarts verbonden aan het Mount Sinai Hospital, in 1938 uit Wenen gevlucht; zijn vrouw; hun zoontje Bennie.
STEVEN CAVANIDIS, zoon van een Griekse visser, nu een machtig vakbondsleider. Zijn kinderen, Nicholas en Angela, uit zijn eerste huwelijk. Zijn tweede vrouw, de frivole Cyd, een gewezen nachtclubdanseres.
SOLOMON WEISSMAN en zijn vrouw Rachel, het oudste echtpaar uit de laan. Hij is effectenmakelaar in ruste en heeft zich met hartstocht op het kweken van rozen toegelegd. Hun dochter, Lana, is een onstuimig meisje van achttien.
PAUL CUSACK, een eerzuchtige beleggingsspecialist. Zijn magere, kwaadaardige vrouw, Laura; hun vechtlustige zoontje, Paulie.
JEROME KELLY, een jonge tandarts, en zijn vrouw Clara. Zij hebben zes kinderen en hebben hun hoop gevestigd op een groter huis in Connecticut.
ZACHARIAH GOLD, een advocaat, die is opgegroeid in de achterbuurten van New York. Hij heeft een zachtmoedige, aantrekkelijke vrouw, Beth, en twee kinderen, Ruth en Jerry.
MATT JONES, een jonge, kundige reclameman (werkt voor het reclamebureau Macmillan & Co.; zijn, directeur, Grant Macmillan, heeft grootse plannen met hem); zijn vrouw Ellen; hun enige zoon Bill.

BESS WINTHROP; Anya Seton

Elizabeth Winthrop is een van de meest belangwekkende - en verkeerd begrepen - figuren uit de Amerikaanse geschiedenis. Zij was een hartstochtelijke, knappe en trotse vrouw, die vocht tegen de godsdienstige onverdraagzaamheid in de toenmalige koloniën, die de door Indianen onveilig gemaakte wildernis trotseerde, die bijdroeg tot de stichting van Connecticut en die haar vrienden en familieleden - en later de geschiedschrijvers - shockeerde door haar laatste en hartstochtelijkste liefdesverhouding. Haar geschiedenis, die tegelijkertijd de geschiedenis van Nieuw England in de zeventiende eeuw is, wordt hier verteld door een van Amerika's beroemdste romanschrijfsters, die daartoe jarenlang weinig bekende documenten heeft bestudeerd.
Bess Winthrop is het levendige, authentieke en boeiende verhaal van een vrouw die nog heden duizenden afstammelingen in Amerika heeft, een verhaal dat iedereen eerbied zal inboezemen voor haar moedige strijd voor vrijheid en menselijkheid.

CAROL; Peter de Vries

Carol is de diep ontroerende beschrijving van de ziekte en de dood van een ongewoon kind. Het vormt de tweede helft en tevens het hoogtepunt van de roman Het bloed van het lam van Peter de Vries. Dit boek, dat werd geschreven op grond van een persoonlijke ervaring, beschrijft het leven van Don Wanderhope die, opgevoed in een calvinistische omgeving, het geloof van zijn kinderjaren verliest na de dood van zijn broer, die met zijn sceptische levenshouding Don sterk had beïnvloed. Na de tragische dood van zijn vrouw krijgt hij de zorg voor hun enig kind, een dochtertje. Tussen hen ontstaat een band die dieper is dan deze cynische, onverschillige man had durven dromen. Op dit punt begint het verhaal van Carol. Het blijkt dat het kind leukaemie heeft en ten dode is opgeschreven. In de voortdurende confrontatie met liefde en dood probeert Don zijn geloof terug te vinden. De strijd om de zin van het ogenschijnlijk zinloze leven in te zien, gesteld tegenover de ontroerende levensblijheid van het meisje, kunnen alleen zo oprecht en zonder enig vals sentiment beschreven worden door iemand die dergelijke ervaringen zelf doorgemaakt heeft. Hoewel de vader aan het eind van het verhaal nog niet met zichzelf tot klaarheid is gekomen, kan hij toch zijn zware pelgrimstocht voortzetten, gesterkt door het stralende voorbeeld van liefde en moed dat zijn dochter hem heeft gegeven.

Bron: Readers Digest Omnibus 22 ( )
  Besselina | Jul 3, 2011 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en neerlandès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Gèneres

Sense gènere

Valoració

Mitjana: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,196,279 llibres! | Barra superior: Sempre visible