IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Commander-1

de Peter George

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
321749,868 (2.8)Cap
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

USA, USSR, Kina, 1964-1965
Under lederens velsignelse, forbereder tre højtstående kinesere, kammerat Li på nær de tres, professor Cheng og marskal Chuang fra oktober 1964 at starte en krig mellem USA og Rusland uden selv at komme i klemme. Den 25. december 1965 starter deres angreb og i løbet af få timer er både USA og Rusland blevet forvandlet til radioaktive ørkener. Flere af USA's atomubåde har dog overlevet og det samme har flere af deres baser. Commander James William Geraghty har kommandoen over en af ubådene. Hans ubåd er dog ikke bevæbnet med a-våben, formentlig fordi hans foresatte ikke er helt trygge ved hans psykologiske status.
Ubåden har et eksperiment med: 6 forsøgspersoner, der holdes helt isoleret og hvor al kommunikation bliver optaget. Forsøget ledes af en dr. Barnard. De seks skal også leve isoleret på en ø. De er John Anderson, 30 år, Helen Dimarco, 26 år, William Evans, 33 år, Mary Girard, Arnold Levin, 29 år, Jane Smith. I juni 1966 bliver de seks sat i land på en ø ca 5 grader sydlig bredde og ca 172 grader østlig længde.
Efter at have sat de seks af i land, fortsætter ubåden til sikkerhedsbase nr 1, hvor Geraghty opdager at han er næstældste officer og faktisk er den ældste skrantende, så snart efter er Geraghty øverstkommanderende på basen.
På basen er der også ca 9000 civile, som kan genbosætte det amerikanske kontinent, når strålingen er kommet ned på acceptable niveauer igen. De civile har valgt en leder Brecht, der er uenig med Geraghty, men denne finder et medikament, som kan sikre ham kontrollen over ca 3000 af de civile.
På øen har William og Jane fundet sammen og Jane er gravid. Hun aborterer da hun ser en chimpanse med en misskabt dødfødt unge og begår senere selvmord med piller. William skyder sig efterfølgende. Det virker lidt utroværdigt, når nu de er specielt udvalgte.
Geraghty organiserer et samfund med sig selv i toppen og så ellers hierarkisk opbygget ned til de menige borgere, der ingen rettigheder har. Kvinderne har slet ingen rettigheder og John, Helen, Mary og Arnold kan slet ikke se sig selv som en del af det. De får lov at forlade øen, men da båden er nået et stykke væk, lader Geraghty den sænke med kanonild.
Der er ikke mange lyspunkter, for USA og Sovjet er stort set udraderet og nu de var i gang har Kina og mange andre lande også fået et pulver af A-våben, biologiske og kemiske våben. De oprindelige konspiratorer i Kina er også døde, nogle mere hurtigt end andre.

Helt igennem sort bog, hvor det mest utroværdige er at der overhovedet er organiserede overlevende tilbage. ( )
  bnielsen | Sep 12, 2013 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Dreceres

Valoració

Mitjana: (2.8)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 1
3.5 2
4
4.5
5

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,505,805 llibres! | Barra superior: Sempre visible