IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Het Beste Boek 95: Het Harmonium / Vloedgolf! / Een zomer ging voorbij / As en Lotus (1980)

de Readers Digest

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
117,663,258CapCap
Afegit fa poc perBesselina
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

HET HARMONIUM; Glendon Swarthout

Tijdens de grote malaise in Amerika, wordt de dertienjarige James door zijn ouders naar zijn grootouders gestuurd die een kleine boerderij in Michigan bewonen. In deze voor hem nieuwe omgeving leert James de wezenlijke betekenis van liefde en trots kennen wanneer zijn grootvader onverwachts wordt verwikkeld in een situatie rond een huisorgel dat al vier generaties lang met het wel en wee van de familie is verweven. Wanneer een felle sneeuwstorm de kerstnacht teistert ziet James zich geplaatst voor de grootste uitdaging in zijn jonge leven; een vader zijn zoon terug te geven en de zoon te bewijzen dat diens vader hem, zelfs in de dood, niet is vergeten.

VLOEDGOLF!; Richard Martin Stern

Jay Harper, een jonge geofysicus, arriveert in Harper's Park om de plaats te bezoeken waar zijn voorouders oorspronkelijk vandaan kwamen. Hij ontdekt dat het dorp, dat genesteld lag tussen de Sangre de Cristo-bergen in Nieuw Mexico, verzwolgen is door het water van een groot nieuw stuwmeer. Maandenlang heeft het niet geregend en het waterpeil is laag. Gehuld in een duikuitrusting zwemt Jay door het kalme water boven de begraafplaats van het oude stadje, en ontdekt een scheur in de dam! Zou deze, zo vraagt hij zich af, een eventuele bandjir van de bergstromen kunnen weerstaan? Jay waarschuwt voor het gevaar - slechts weinigen luisteren. Dan begint het, hoog in de met sneeuw bedekte bergen, zwaar te regenen... Wederom een verhaal vol actie en spanning van de schrijver van Wolkenkrabber in Vlammen en Gevangenen van de Sneeuw.

EEN ZOMER GING VOORBIJ; Sarah Patterson

Het is de zomer van 1943. Over Europa raast de tweede wereldoorlog, maar deze verschrikking lijkt ver weg voor Kate Hamilton, een zestienjarige domineesdochter die in een rustig Engels dorp woont. Maar dan maakt Kate kennis met twee jongemannen van een nabijgelegen luchtmachtbasis — Johnny Stewart, een staartschutter van de RAF en diens vriend Richie, een Amerikaanse luchtmachtkapitein. Ze zijn niet alleen begaafd, maar ook amusant, ofschoon ze elke keer wanneer ze moeten opstijgen voor hun gevaarlijke bombardementen niet weten of ze levend zullen terugkeren. En opeens wordt de oorlog voor Kate van een beangstigende realiteit — op hetzelfde moment waarop ze verliefd wordt. Met veel gevoel voor menselijkheid en dramatiek schiep een jeugdig schrijfster een nostalgisch verhaal over een korte tijdsspanne — maar bovenal is het een treffende getuigenis over tijdeloze emoties van trouw en dapperheid.

AS EN LOTUS; Werner Jörg Lüddecke

Rotterdam 1883. Mien Versteegh, de doortastende, niet zo piepjonge en onschuldige dochter van een Hollandse kastelein, wil haar grauwe en eentonige bestaan ontvluchten. Ze schrijft op een huwelijksadvertentie van een zekere Hendrik Potter, een rijk geworden planter die in de buurt van Batavia woont. Al spoedig zijn de niet meer zo jeugdige gelieven het per brief eens en Mien begeeft zich aan boord van de Amstelveld op weg naar haar nieuwe vaderland in het Verre Oosten. Maar in Singapore beginnen de moeilijkheden. Het schip krijgt averij en de passagiers worden gedwongen op de verwaarloosde, in der haast opgekalefaterde Prins Maurits over te stappen. Aan boord van dit schip ontlaadt de spanning tussen kapitein, reder en bemanning zich al spoedig in muiterij. En wanneer er dan op zee ook nog een ontmoeting plaatsvindt met de schoener Loana, die behalve de mooie, vrouwelijke kapitein Lynn McLoy ook nog de pest aan boord heeft, dreigen spanning en moeilijkheden onoverkomelijk te worden...

Bron: Readers digest 95
  Besselina | Jun 26, 2013 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (1 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Digest, Readersautor primaritotes les edicionsconfirmat
Lüddecke, Werner Jürgeautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Patterson, Sarahautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Stern, Richard Martinautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Swarthout, Glendonautor secundaritotes les edicionsconfirmat

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Gèneres

Sense gènere

Valoració

Mitjana: Sense puntuar.

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,243,328 llibres! | Barra superior: Sempre visible