IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Ijskoud

de Corine Hartman

Sèrie: Jessica Haider (04)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
1421,433,251 (3.6)Cap
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Es mostren totes 2
Deel vier in de serie psychologische thrillers rondom Jessica Haider

Wordt gerechtigheid bijzaak, als het leven van een dierbare op het spel staat?

Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud, het vierde deel van de Haider-serie, haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.
  Anne-Rose | Jul 20, 2015 |
Politierechercheur Jessica Haider heeft een tijdje rust genomen om de gruwelijke moord op haar collega David Berghuis te kunnen verwerken en iets te doen aan haar cocaïneverslaving maar al snel krijgt zij van Saligia, de geheime organisatie die afrekent met misdadigers die door de mazen van de wet glippen, een nieuwe opdracht. Zij moet een einde maken aan de activiteiten van Corail, een organisatie die mensen in de gelegenheid stelt zich te laten invriezen om vele jaren later weer tot leven te worden gewekt om een beter en langer leven te kunnen leiden. Sir Ryan Murphy, de oprichter van Saligia is echter van mening dat Corail er een verderfelijke filosofie op nahoudt, misbruik maakt van kwetsbare mensen en in feite een instrument van de duivel is.

Daarnaast moet Jessica de moord op mediatycoon Mats Garlini onderzoeken. Hij is in zijn huis in Meerssen met twee kogels uit een jachtgeweer om het leven gebracht terwijl zijn vrouw Leonie de aanslag ternauwernood overleefde en levensgevaarlijk gewond door haar kinderen werd gevonden. Door het onderzoek komen Jessica en haar nieuwe partner, de soms wat goedgelovige Louis de Meyere terecht in een wereld waarin de concurrentie moordend is en overleven en heel veel geld het leven bepalen. En dan is er ook nog die raadselachtige brief van Jessica's tante waarvan de inhoud weggestopte herinneringen tot leven brengt en een ongemakkelijk onrust bij Jessica veroorzaakt.

In 2013 lanceerde Corine Hartman haar thriller Bloedlijn, de eerste van een serie boeken met de onconventionele en spraakmakende politievrouw Jessica Haider in de hoofdrol. Een gewaagd project, waarmee zij een risico nam. Haar lef werd echter beloond, de kritieken waren lovend en inmiddels heeft Jessica Haider haar eigen unieke plek in de wereld van het spannende boek. IJskoud is de vierde thriller in de reeks en begint met korte samenvattingen van de voorafgaande delen; dat is heel erg nuttig want er loopt een dikke rode draad door de verhalen. Het is geschreven in een mooie en zakelijke stijl zonder storende franje. De verschillende verhaallijnen wordt uitermate kundig met elkaar verweven tot een bijzonder boeiend en overtuigend plot dat vanaf de eerste bladzijde bezit van je neemt. Cryonisme wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd zonder dat het verhaal verzandt in een collegedictaat. De personages zijn uitstekend uitgewerkt en vooral Jessica is weer fascinerend. Het vreselijke verdriet over de gruwelijke dood van haar zoontje Nick lijkt een hanteerbare plek in haar leven te hebben gekregen. De tomeloze woede die Jessica voelde is door de ultieme en wrede wraak op de psychopaat Rolf Brezinger en zijn zoon van zijn scherpe kantjes ontdaan. Even heb je het idee dat de Jessica's zachtere kant wat meer haar leven bepaalt maar dat is schijn. Zij is nog steeds meedogenloos, sexy, dodelijk effectief, genadeloos, ijskoud, intelligent, doeltreffend en vooral helemaal Jessy Haider. Dat haar strijd tegen onrecht niet altijd volgens het boekje gaat en dat er soms een loopje met de geloofwaardigheid wordt genomen, neem je op de koop toe. Zonder deze zaken zou het verhaal lang niet zo indrukwekkend zijn als het nu is.

De ontknoping is soms in de letterlijke zin van het woord bloedstollend en uitermate spannend. Het open einde is knap gekozen en telt slechts twee woorden. Corine Hartman maakt opnieuw grote indruk met deze puike en meeslepende thriller. Gewoon omdat hij heel erg goed is. ( )
  eagleye50 | Oct 28, 2014 |
Es mostren totes 2
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes sèries

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.6)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3
3.5 2
4
4.5
5 2

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,211,023 llibres! | Barra superior: Sempre visible