IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Farlig fortid : krimi

de Julie Hastrup

Sèrie: Rebekka Holm (5)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
1511,361,013 (3.5)Cap
Krimi. En livstidsfange stikker af fra en ambulance og Ringkøbing politi bliver sat på sagen. Rebekka Holm, der er hjemme til sin fars begravelse, involveres i efterforskningen. Dagen efter findes en ældre eneboer stukket ihjel på sit husmandssted lidt udenfor byen.
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Ringkøbing, Danmark, 2013
En farlig fange Ricky Hansen undslipper fra fængsel ved at fingere et hjerteanfald og så overfalde ambulancefolkene. Ambulancen forulykker, en af redderne dør og den anden bliver hårdt kvæstet. En tidligere svineavler Ernst Bundgaard med leddegigt bliver slået ihjel med en høtyv. En sognepræst Gert Asmussen kan læse sin dødsannonce i avisen tre dage før han bliver dræbt og dagen før får han tilsendt en bårebuket med teksten Farvel, Gert!.
Kriminalbetjenten Rebekka Holm er på besøg ved sin mor, fordi faderen lige er død ovenpå en lungetransplantation, der gik over i en infektion, der ikke kunne slås ned. Rebekkas bror Robin døde som syvårig, da Rebekka var ni og moderen bebrejder hende det stadig. Til gengæld røbede faderen før sin død at Rebekka har en storebror, dvs en halvbror, som hendes mor intet ved om.
Rebekka finder et billede ved Ernst, som peger tilbage på sommeren 1989, hvor han var på Skyttegården. Harry Skytte, hans kone Grethe Skytte og deres datter Birgitte. Susanne Keller Marcussen, Gert, Leon Kofoed og Ricky hjælper til med høsten. Ricky bliver drillet, hvilket nok er lidt farligt, for han har tidligere stukket en pædagog ned, som kun lige akkurat slap med livet i behold. Ved obduktionen af Gert kan man se at han har forsøgt selvmord engang i en fjern fortid og kirkens graver Ane kan også fortælle at than tilsyneladende bar på en tragedie i fortiden. Rebekka forfølger sporet. Privat er hun kæreste med Niclas, som er svensker, så de ses sjældent. Hendes ekskæreste Michael Bertelsen er ved Ringkøbing politi og leder efterforskningen af drabene på Ernst og Gert.
Michael og Rebekka finder ud af at et gammelt mord (med Susanne som offer) og 4 brutale voldtægter ligger bag de nye mord. Leon havde voldtaget flere piger og fik arrangeret en lille fest for de unge på gården. Susanne faldt i søvn og Leon fik Gert, Ricky og Ernst til at bolle hende, mens hun sov eller lod som om hun sov. Da fyrene var forsvundet, dukkede Birgitte op og ville hjælpe Susanne, men i stedet fik hun et ganske groft svar og derfor kvalte hun Susanne. Ricky fik skylden for både Susannes død og for fire voldtægter, selv om han nægtede det hele. Han fik livstid og nu efter 23 år har han et regnskab at gøre op. Han har held til at finde Leon og Birgitte i hendes lejlighed, men det går anderledes end planlagt, for Birgitte skyder både Ricky og Leon. Hun slipper for tiltale, for det bliver kaldt udvidet nødværge.
Privat har hun dog ikke det store held, for hun har giftet sig med en dødsdømt amerikansk fange, Joe, og han bliver henrettet og for at føje spot til skade tilstår han de drab, som han ellers havde hævdet at han var uskyldigt dømt for. Men pyt, hun finder bare en anden dødsdømt psykopat at kaste sin kærlighed på. Rebekka er tæt på at gætte sandheden om Birgitte, for hun har også fundet ud af at Rickys første offer, pædagogen Bjarke Carlsen, misbrugte børnene på den institution, hvor Ricky boede. Ricky forsøgte at anmelde Bjarke, men uden held, så han endte altså med at stikke Bjarke ned i stedet.
Rebekka hjælper en veninde, Dorte, der har fået en stalkertype, Andreas, som kæreste. Det koster dog en 10 cm lang flænge i ansigtet, men hun slipper uden at blive blind eller slemt vansiret. Andreas ryger i fængsel i nogle år for vold mod tjenestemand i funktion. På job søger makkeren Reza orlov og afløses af Tatjana, som også har ar i hovedet, så de joker med at blive et kønt makkerpar. Rebekkas kæreste, Niklas, kommer lige til Danmark for at hygge med hende samme dag hun bliver udskrevet, men ellers er han på vej ud i verden for at finde sin tidligere kones morder.

Krimi med en masse handling og et noget tyndt plot. Rebekka Holm er dog lidt mere end en papfigur, selv om hun også er god til at bringe sig i fare på steder hvor mobiltelefonen ikke dækker eller makkeren ikke lige er i nærheden. Helt i stil med Temperance Brennan. ( )
  bnielsen | Feb 23, 2016 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes sèries

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en alemany. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en alemany. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Informació del coneixement compartit en alemany. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
Informació del coneixement compartit en alemany. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Krimi. En livstidsfange stikker af fra en ambulance og Ringkøbing politi bliver sat på sagen. Rebekka Holm, der er hjemme til sin fars begravelse, involveres i efterforskningen. Dagen efter findes en ældre eneboer stukket ihjel på sit husmandssted lidt udenfor byen.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 4
3.5
4 1
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,234,889 llibres! | Barra superior: Sempre visible