IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

The Unquiet: A Thriller (Charlie Parker…
S'està carregant…

The Unquiet: A Thriller (Charlie Parker Thrillers) (2006 original; edició 2008)

de John Connolly

Sèrie: Charlie Parker (6)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
1,2113016,044 (3.8)27
John Connolly's originality and talent for storytelling have quickly made him one of today's preeminent thriller writers. Now, in The Unquiet, private detective Charlie Parker returns to untangle a horrifying story of betrayal, unclean desires, and murder -- a story of never-ending evil whose conclusion is still unknown. Daniel Clay, a once-respected psychiatrist, has gone missing. His daughter insists that he killed himself after allegations surfaced that he had betrayed his patients -- but when a killer obsessed with uncovering the truth behind his own daughter's disappearance comes seeking revenge, long-forgotten secrets begin to emerge. Hired by Dr. Clay's daughter to protect her from the predator on the loose, tortured and ingenious private detective Charlie Parker finds himself trapped between those who want the truth to be revealed and those who will go to any length to keep it hidden. John Connolly masterfully intertwines secret lives and secret sins with the violence that so often lies beneath the surface of the honeycomb world in this gripping narrative. Fast-paced, hypnotic, and elegantly told, The Unquiet is John Connolly at his chilling best.… (més)
Membre:wolfsbruder
Títol:The Unquiet: A Thriller (Charlie Parker Thrillers)
Autors:John Connolly
Informació:Pocket Star (2008), Edition: First Thus, Mass Market Paperback, 544 pages
Col·leccions:La teva biblioteca
Valoració:
Etiquetes:Cap

Informació de l'obra

Els turmentats de John Connolly (2006)

Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 27 mencions

Anglès (20)  Castellà (6)  Neerlandès (2)  Francès (1)  Danès (1)  Totes les llengües (30)
Es mostren 1-5 de 30 (següent | mostra-les totes)
Deel zes van de Charlie-Parker serie van John Connolly heet De rustelozen. Het verhaal kent een aantal vertrouwde ingrediënten. Een zaak om aan te werken, Parker’s gangstervrienden Louis en Angel, zijn moeizame relatie met zijn vriendin Rachel en hun dochter en de donkere, onderhuidse gloed die in elk verhaal aanwezig is. Dat laatste werkte in dit verhaal voor mij wat minder goed maar daar kom ik op terug.

Leuk is dat het verhaal begint met een figuur die echt bestaan heeft, Dave de Rader. Die vertoont zijn kunsten op Old Orchard Road in Maine en hij raadt. Uw leeftijd, beroep, gewicht enzovoort en als hij mis zit mag u wat uitzoeken. Maar dan wordt hij door iemand gedwongen naar zijn beroep te raden en hij weet dat hij niet moet liegen;

‘Je veroorzaakt pijn,’ zei Dave.
De onbekende keek geamuseerd.
‘Is dat zo?’ zei hij.
‘Je doet mensen pijn.’
‘Uh-huh?’
‘Je hebt gedood,’ en Dave hoorde het zichzelf zeggen en zichzelf van buitenaf bekijken..De onbekende schudde zijn hoofd en keek naar zijn handen, alsof hij zich verbaasde over wat ze hadden onthuld.
‘Nou,’ zei hij tenslotte, ‘dat is volgens mij wel vijftig cent waard, en geen vergissing. Zo zit het precies. Precies.’

Dave heeft kennis gemaakt met Merrick, de wreker.

Charlie Parker is nog steeds privé-detective en hij gaat langs bij Rebecca Clay. Die heeft last van een stalker en wil dat Parker er iets aan doet. Haar vader, Daniel Clay, was ooit een gerespecteerd kinderpsychiater die op een dag spoorloos verdween. Rebecca denkt dat het iets te maken heeft met een misbruikzaak waar een paar van zijn patiënten als kind onder hebben geleden. Rebecca denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd en heeft hem na een aantal jaren dood laten verklaren.

De dochter van Merrick is ook verdwenen en hij wil antwoorden. Van Daniel Clay, want die hoeft helemaal niet dood te zijn volgens hem en anders van Rebecca. Parker gaat hem voor de voeten lopen en het eerste dat hij doet is bewaking regelen voor Rebecca. Hij belt daarvoor zijn vriend Jackie Garner en die komt standaard met twee vrienden;

Daar kwam bij dat Jackie overal gevolgd werd door twee vleeswagons op benen, de broers Fulci, en de Fulci’s stonden tot subtiliteit als een eierklopper tot een ei. Ik wist niet wat Rebecca Clay ervan zou vinden als ze hen op de stoep zag staan. Ik wist niet eens wat de stoep ervan zou vinden.

Bewaking is geregeld en Parker gaat met mensen praten over Rebecca’s stalker die natuurlijk Merrick is en zo raakt hij betrokken bij de verdwijning van haar vader en de dochter van Merrick. Hij praat met de ex van Rebecca, die haar voor van alles en nog wat uitmaakt en Parker meegeeft dat hij maar eens moet informeren naar Het Project.

Parker komt erachter dat Merrick wordt gesteund door een advocaat, maar er is nog een mysterieuze speler in het spel. Hij weet inmiddels dat Daniel Clay schilderde en komt in aanraking met een rijke verzamelaar van zijn werk. Ook maakt hij kennis met een msibruikte jongen die in de gevangenis door Merrick in bescherming werd genomen. Het zijn allemaal lijntjes die ergens bij elkaar moeten komen. Langzaam wordt duidelijk wat Het Project inhoudt en de spelers in dat spel zijn mannen met vogelmaskers.

Connolly heeft een voorkeur voor de bossen van de staat Maine. Waar eerder al een hele baptistengemeente verdween hebben we nu te maken met Gilead. Dat is een gemeente, ooit gesticht in de bossen en genoemd naar een van de Bijbelse toevluchtsoorden, door een houtfabrikant Bennett Lumley. Een godvrezend man en het was een klein paradijsje zo u begrijpt, maar niet voor iedereen. Er gebeurden zaken die het daglicht niet konden verdragen en de vondst van een paar kinderlijken was een aardige indicatie. De enige die daarvoor werd veroordeeld was ene Mason Dubus en die gaat u nog tegenkomen in dit boek. De Russen ook, die zijn kwaad omdat hun internet-expert die goed is in foto’s en filmpjes verspreiden ineens niet meer op zijn post kan zitten.

Merrick werd de wreker genoemd en weest u gerust, hij is goed in zijn professie. De ontknoping is weer een mooie, alleen de mystieke sfeer die Connolly altijd over zijn verhalen legt komt voor mij hier niet goed uit de verf. Er spelen figuren op de achtergrond mee die Parker, maar ook anderen achtervolgen en waar ze geen grip op krijgen. Ze worden de Holle Mensen genoemd, maar wat ze precies toevoegen in het verhaal is mij niet helemaal duidelijk. Of ik ben niet ontvankelijk voor hun signalen, dat kan ook.

Vertaling: Pieter Janssens ( )
  Koen1 | Dec 29, 2023 |
The weakest book so far in the series. A good story idea but just never felt fully developed. Very disturbing subject matter may have played apart as it deals with child abuse. Still, this book, like the others takes the reader on a couple of thrill rides. ( )
  zmagic69 | Mar 31, 2023 |
Daniel Clay, en otro tiempo un respetado psiquiatra infantil, desapareció al salir a la luz los abusos sufridos por varios niños que él atendía. Ahora, cinco años después, y cuando ya se le ha declarado muerto, su hija, Rebecca Clay, es acosada por un desconocido que pregunta por su padre. Ese desconocido, llamado Merrick, está obsesionado con descubrir la verdad sobre la desaparición de su propia hija, y Rebecca contrata al detective Charlie Parker para deshacerse de Merrick a toda costa.
  Natt90 | Dec 10, 2022 |
The book and subject are raw and gritty. John captures the networks that haunt these dark pedafiles. Their victims are real and the effects last. As in the daughter who kills her father to stop her daughter being a victim ( )
  BryceV | Sep 25, 2021 |
Another win for Parker in his series. On to the next one ( )
  RavinScarface | Dec 13, 2020 |
Es mostren 1-5 de 30 (següent | mostra-les totes)
You can publish this in a mobile app so a lot of readers can see your lovely work. Check on N0velStar and see how other writers earn by pursuing their passion in writing.
afegit per Gab_Cruz | editaBookmarks Magazine
 

» Afegeix-hi altres autors (6 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Connolly, Johnautor primaritotes les edicionsconfirmat
Bortolussi, StefanoTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Guidall, GeorgeNarradorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Sanders, Jay O.Readerautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Tavasz, Mariannaautor secundarialgunes edicionsconfirmat

Pertany a aquestes sèries

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
For Emily Bestler, with much affection, and with thanks for persevering
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
This world is full of broken things: broken hearts, broken promises, broken people.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
(Clica-hi per mostrar-ho. Compte: pot anticipar-te quin és el desenllaç de l'obra.)
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

John Connolly's originality and talent for storytelling have quickly made him one of today's preeminent thriller writers. Now, in The Unquiet, private detective Charlie Parker returns to untangle a horrifying story of betrayal, unclean desires, and murder -- a story of never-ending evil whose conclusion is still unknown. Daniel Clay, a once-respected psychiatrist, has gone missing. His daughter insists that he killed himself after allegations surfaced that he had betrayed his patients -- but when a killer obsessed with uncovering the truth behind his own daughter's disappearance comes seeking revenge, long-forgotten secrets begin to emerge. Hired by Dr. Clay's daughter to protect her from the predator on the loose, tortured and ingenious private detective Charlie Parker finds himself trapped between those who want the truth to be revealed and those who will go to any length to keep it hidden. John Connolly masterfully intertwines secret lives and secret sins with the violence that so often lies beneath the surface of the honeycomb world in this gripping narrative. Fast-paced, hypnotic, and elegantly told, The Unquiet is John Connolly at his chilling best.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.8)
0.5 3
1 2
1.5 1
2 14
2.5 2
3 53
3.5 19
4 101
4.5 16
5 53

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

Recorded Books

Una edició d'aquest llibre ha estat publicada per Recorded Books.

» Pàgina d'informació de l'editor

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,288,708 llibres! | Barra superior: Sempre visible