IniciGrupsConversesTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

The Impossible Virgin

de Peter O'Donnell

Sèrie: Modesty Blaise (5)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
2383101,688 (4.18)1
Accompanied as always, by her ever-faithful henchman Willie Garvin, Modesty's skills and resilience are tested to the full against Brunel. Having been outwitted and brought the most shattering reverse she has ever suffered, it takes all her expertise in combat to overcome and outwit the enemy. How she fights back and learns the secret of The Impossible Virgin brings this classic saga of Modesty Blaise to an astonishing climax.… (més)
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 1 menció

Es mostren totes 3
Tanzania, ca 1970
En russer, Mischa Novikov, opdager en guldåre, da han analyserer satellitdata. Han hopper af og giver data videre til en ærkeskurk ved navn Brunel. Noget går galt og Novikov dør uden at dr. Giles Pennyfeather kan andet end lindre hans smerter. Ved et tilfælde nødlander Modesty Blaise i området og sød knitrende musik af våbengny opstår. Giles er ca 30 år og ret grøn som læge og tilmed klodset, men i rollen som eneste læge i Kalimba er han i sit es og hans patienter kommer sig overraskende godt. Et lokalt ægtepar og missionærer John og Angel Mbarraha fandt Novikov i vejkanten og bragte ham til hospitalet, men ellers er der ingen, der har set Novikov eller ved hvor han kom fra.
En dag dukker et par politibetjente op og fortæller at alle udlændinge i job skal erstattes med uddannede lokale indbyggere. Giles begynder at pakke sammen og forberede sig på at tage med Modesty til England i hendes lille privatfly, men inden dukker et par gorillaer op og begynder brutalt at forhøre ham om Novikov. Modesty sætter de to ud af spillet og kører dem en tur på landet og sætter dem af, så de kan gå hjem. Den ene af dem har genkendt hende som Modesty Blaise, hvilket senere får konsekvenser, men umiddelbart sker der ikke andet end at Giles og Modesty flyver til London.
I London tager Willie og Modesty sig pænt af Giles og har ham endda med til frokost sammen med Jack Fraser, som er efterretningschefen sir Gerrald Tarrants højre hånd. Modesty ved at Tarrant snart har fødselsdag og forsøger at lokke ud af den særdeles diskrete Fraser, hvad de kan glæde Tarrant med. Som på bestilling dukker skurken Brunel op med sine to næstkommanderende Adrian Chance og Jacko Muktar. Han har en klemme på Tarrant, så Modesty og Willie begynder at spekulere på hvordan den klemme kan fjernes. Imens tænker Brunel over hvordan han kan stoppe de to og han har en elskerinde, albinoen Lisa, som han pudser på Garvin. Inden kommer en af Modestys gamle bekendte forbi, Lille Jock Miller, og han er god til mekanik. En nedrivningskugle og en gravko snupper det pengeskab, som Brunel har sine hemmeligheder i, inklusive den klemme, han havde på Tarrant. Pigtrådsspærring og lidt tåregas giver ro til arbejdet. Tarrant bliver glad og Brunel tager nederlaget i stiv arm, men også som en udfordring. Han beslutter sig for at dræbe Garvin og hjernevaske Modesty, så hun kan blive en værdifuld medarbejder for ham. Han er også stadig overbevist om at Giles ved noget, som Novikov røbede på sit dødsleje. Måske ved Giles det ikke, men Brunel skal nok få det ud af ham alligevel.
Lisa bliver mere end en smule lun på Garvin og røber blandt andet at hun er blevet adopteret af Brunel. Hun sår alligevel lidt gift inden hun tager tilbage. Nemlig at Novikovs kone er blevet lokaliseret, så Brunel ikke vil gøre noget ved Giles alligevel. Faktisk har Giles husket noget og koordinaterne på guldåren passer ironisk nok med et landområde, som Brunel allerede kontrollerer. Han ved det bare ikke. Garvin, Blaise og Pennyfeather begiver sig til Navikovs hustru og bliver godt modtaget. Alt for godt, for kaffen er fyldt med sovemiddel og alle tre bliver overgivet til Brunel på et sølvfad. De tre vågner i en flyvemaskine, hvor de er sammen med Adrian, Jacko, Lisa og Brunel. Da de har fløjet et godt stykke tid, går flyet lidt længere ned og Garvin bliver smidt ud af flyet. Selv om han var bundet, gav han kamp til stregen og både Adrian og Jacko fik et par kvæstelser at huske på.
Brunel opfører sig uberegneligt ved først at behandle et sår, Modesty har på læben og derefter slå hende hårdt og uventet i hovedet. Flyet lander i Kigali og Brunel fortsætter med sin plan om at hjernevaske Modesty. Han har fem overopsynsmænd på sin ejendom, Camacho, Mesquita, Loeb, van Pienaar og Selby. De er alle voldsmænd. Brunel har også en bjerggorilla, Ozymandia, indespærret i et bur. Adrian piner Giles, men uden at få noget ud af det. Efter nogle dage lader Brunel Modesty møde Giles kortvarigt, så hun kan se at han bliver pint. Det har nu ikke den store effekt, men Giles fortæller Modesty at hun ser ud som om hun er under indflydelse af et thymoleptisk narkotikum. Det får Modesty til at holde op med at drikke det vand, hun får tilbudt. Et par dage uden narkotika hjælper meget på hendes humør og evner og hun dirker døre op og sniger sig rundt om natten.
Imens har Adrian også snuset rundt. Han har fundet en båndoptager og radiosender hos Brunel og han har opdaget at Jacko har et landkort taget fra Willies jakke. På kortet er der et lille rødt kryds inde på Brunels ejendom Bonaccord. Adrian forstår i modsætning til Jacko hvad krydset betyder. Adrian skifter båndet ud og Lisa's stemmer inde i hovedet fortæller hende nu at hun skal dræbe Brunel. Hun stikker ham ned og får også voldsomme mavesmerter. Giles bliver hentet og opdager at det er blindtarmsbetændelse. Chance synes det er en fin ide at lade hende dø af det og han har jo også kortkoordinaterne fra Garvins kort, så han har ikke brug for hverken Modesty eller Giles længere. Han putter dem ind i buret til gorillaen, men næsten med det samme begynder det at gå skævt for Chance. Et brændstoflager eksploderer og han er nødt til at tage sig af det i stedet for at stå og se på at Giles og Modesty bliver slået ihjel af gorillaen. Overladt til sig selv og gorillaen, får Giles den tanke at opføre sig som en gorilla. De får den til at bøje stængerne for sig, men desværre knækker den også Giles' håndled. De befrier Lisa og får meget uventet hjælp af Willie Garvin, der åbenbart ikke er død alligevel. De fire flygter og Modesty fjerner Lisas blindtarm med assistance af Giles og Willie. De opdager at de også kan høre de stemmer, hun har betroet dem at hun hører og lader sig styre af. En tand viser sig at indeholde en lille radiomodtager.
Willie fortæller hvordan han var utrolig heldig at lande i en meget dyb snedrive og fortsætte videre ind i en flok får. Så tager de en god nats søvn og kigger lidt på Den Standhaftige Jomfru. Willie har en ide om hvori standhaftigheden består, for han har engang haft en kæreste, der var hymenopterist. Dalen er fyldt med hvepseboer og Chance har sendt sine folk ind for at hente Modesty, Giles og Lisa. Selby og Loeb får dog en kugle hver fra Willie og Modesty, så odds skifter hurtigt. Willie bikser en tidsindstillet affyring af patroner af ved hjælp af kaliumpermanganat, glycerin og opblødt fuglemøg.
De lister sig bort, men Chance har tænkt på den flugtvej og spærret den, men han tør heller ikke bruge skydevåben af frygt for hvepsene. I stedet bliver det en kamp på macheter på den ene side og kastesten, fægtestave og kasteknive på den anden. Chance, Jacko og Camacho dør i kampen, som Modesty og Garvin vinder fjorten-nul.
Giles Pennyfeather og Lisa gifter sig og melder sig som frivillige og ulønnede katastrofehjælpere. Lisa arver Brunels formue og Modesty har sørget for at Giles også er velforsynet.
Modesty og Garvin tager til Malta og fotograferer sjældne blomster og Tarrant får lov at låne hendes Jensen sportsvogn, så alle overlevende er glade, alt imens hvepse og gribbe har kronede dage i Jomfruens skød.

Glimrende lille spændingsroman med Modesty Blaise og Willie Garvin i hovedrollerne. Veloplagt og mundret oversættelse uden mislyde. ( )
  bnielsen | Mar 21, 2015 |
Another one of my old favorites that's a good and comforting read. Modesty is ace, better than Bond.

25 February 2012
O'Donnell has all the prejudices you'd expect of an old white guy. Africa is a mysterious and unchanging continent, except for the bit where politics are all smushed together and full of the imperial commie threat. Good people are often a little bit British and bad people are often a little bit swarthy, although this is not without exceptions.

But what I will always love about his greatest character, Modesty Blaise, is her independence, the sex positivity, her combination of goodness and ruthless practicality, her splendid intelligence and competence, and her warmth. She is a great hero, an engaging adventurer and funny. ( )
  veracite | Apr 7, 2013 |
One of the better Modesty Blaise adventures, which introduces the inimitable Giles Pennyfeather, and places Modesty and Willie in the thick of a "grievous and vexatious" caper which sees Willie pitched out of a plane at 3,000 feet to his certain death, and the fascinating examination of Modesty's reaction to the knowledge of his death. One of the best adventures in all ways, action, storyline and character exploration. ( )
  burnit99 | Feb 15, 2007 |
Es mostren totes 3
10 of the Greatest Cold War Spy Novels
“In 1953, O’Donnell created his comic-strip character Modesty Blaise as a female version of Bond; the strip was sexy and violent in a way unknown to stateside comics pages. A street urchin who grew into a powerful organized-crime leader, Modesty (and her platonic tough-guy sidekick Willy Garvin) is now reformed, sort of, and working for the British Secret Service. The novel Modesty Blaise (1965) was O’Donnell’s novelization of his (mostly ignored) screenplay for Joseph Losey’s 1966 film of the same name. The warm critical and popular response to Modesty in novel form led to a long-running series. Alone among such fun Bond-era spies as The Avengers and The Man from U.N.C.L.E., Modesty enjoys an enviable body of quality prose fiction. Modesty rarely engaged in Cold War themes, but in The Impossible Virgin she does.”
 

Pertany a aquestes sèries

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Premis i honors
Epígraf
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
[None]
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
[None]
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Temptation came to Novikov as suddenly, as unexpectedly, as an assassin's bullet.
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Accompanied as always, by her ever-faithful henchman Willie Garvin, Modesty's skills and resilience are tested to the full against Brunel. Having been outwitted and brought the most shattering reverse she has ever suffered, it takes all her expertise in combat to overcome and outwit the enemy. How she fights back and learns the secret of The Impossible Virgin brings this classic saga of Modesty Blaise to an astonishing climax.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (4.18)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 6
3.5 2
4 12
4.5 2
5 14

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 185,398,028 llibres! | Barra superior: Sempre visible