IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Troya Savasi ve Ilyada Destani (Turkish Edition)

de Homer

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
1Cap7,726,494CapCap
Eski Yunan'da, sair Homeros'un yazdigi varsayilan buyuk bir destandir. Bir baska Homeros destani olan Odeysseia ile birlikte, bati edebiyatinin en eski ornegi ve tum zamanlarin en guzel siirlerinden sayilir. Hem Ilyada hem de Oysseisa, Truva Savasi ve bu savasta yer alan insanlarla ilgili soylenceleri dile getiren, kosukla yazilmis destanlardir. Tarihciler Yunanistan'tandaki Akhalar ile Bati Anadolu'da yasamis olan Truvalilar arasindaki bu savasin yaklasik I.O. 1199'da gectigi gorusundedir. Akhalar'in Truva'yi kusatmalarinin ise 10 yil surdugu sanilmaktadir. Bu konuda o kadar cok oyku ve soylence vardir ki, hangisinin gercek hangisinin uydurma oldugunu bilme olanagi yoktur.Yunanca'da Truva'nin bir adinin da Ilios olmasindan dolayi Homeros'un destani Ilyada adini aldi. Homeros, yasadigi donemde herkesin bu oykuyu bildigini dusunerek, Truva kusatmasini bastan sona anlatmaz; savasin 10. yilinda sadece dort gun icinde gecen olaylari anlatir. Savas neredeyse bitmek uzeredir. Truva efsanesinin bu bolumu "Asil'in Ofkesi" olarak bilinir.Ilyada'nin Oykusu:Kral Agamemnon, Truva Savasi sirasinda Akhalar'in baskomutaniydi. Kralin en yigit ve basina buyruk savascisi olan Asil, kimseye boyun egmeden, kendi bildigince hareket ediyordu. Asil'in savasta kacirdigi Briseis adinda Truvali bir kiz yuzunden Asil ile Agamemnon arasinda anlasmazlik cikti. Tutsagi olan bir kizi babasina geri vermeye razi olan Agamemnon, onun yerine Asil'in sevdigi Briseis'i istiyordu. Agamemnon'a boyun egmek zorunda kalan Asil, kizi ona verdi. Ne var ki, hirsini alamayarak savastan cekildi. Agamemnon'u cezalandirmasi icin, deniz tanricasi olan annesi Thetis'i cagirdi. Thetis, tanrilarin krali Zeus'tan yardim istedi. Boylece cok gecmeden yalnizca Asil ve Agamemnon degil, tanri ve tanricalarda kavgaya karisti. Tanrilarin ise karismasi Yunan askerlerini telaslandirdi. Agamemnon, gordugu bir duse aldanarak, ordusuna artik Yunanistan'a donulecegini bildirdi. Askerlerin Truva'yi ele gecirmeden donmek istemeyeceklerini sanarken, onlarin gitmeye can attiklarini gormek onu dus kirikligina ugratti. Yunanli komutanlar orduyu yeniden savas duzenine sokmakta gucluk cektiler. Butun bu olaylar Yunan ordusunun savas gucunu ve birligini zayiflatmisti. Iki ordu arasinda savas yeniden baslarken, Paris'in kardesi Hektor, savasin nedeni Paris'in Sparta Krali Menelaos'un karisi Helen 'i kacirmasi olduguna gore, anlasmazligin Paris ile Menelaos arasinda dovusle cozumlenmesini onerdi. Bu dovuste tam Paris yenilecekken, annesi olan tanrica Afrodit onu son anda kacirarak kurtardi. Boylece ordular arasinda bir kez daha savas basladi.… (més)
Afegit fa poc perPurone

Sense etiquetes

Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Sense ressenyes
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Eski Yunan'da, sair Homeros'un yazdigi varsayilan buyuk bir destandir. Bir baska Homeros destani olan Odeysseia ile birlikte, bati edebiyatinin en eski ornegi ve tum zamanlarin en guzel siirlerinden sayilir. Hem Ilyada hem de Oysseisa, Truva Savasi ve bu savasta yer alan insanlarla ilgili soylenceleri dile getiren, kosukla yazilmis destanlardir. Tarihciler Yunanistan'tandaki Akhalar ile Bati Anadolu'da yasamis olan Truvalilar arasindaki bu savasin yaklasik I.O. 1199'da gectigi gorusundedir. Akhalar'in Truva'yi kusatmalarinin ise 10 yil surdugu sanilmaktadir. Bu konuda o kadar cok oyku ve soylence vardir ki, hangisinin gercek hangisinin uydurma oldugunu bilme olanagi yoktur.Yunanca'da Truva'nin bir adinin da Ilios olmasindan dolayi Homeros'un destani Ilyada adini aldi. Homeros, yasadigi donemde herkesin bu oykuyu bildigini dusunerek, Truva kusatmasini bastan sona anlatmaz; savasin 10. yilinda sadece dort gun icinde gecen olaylari anlatir. Savas neredeyse bitmek uzeredir. Truva efsanesinin bu bolumu "Asil'in Ofkesi" olarak bilinir.Ilyada'nin Oykusu:Kral Agamemnon, Truva Savasi sirasinda Akhalar'in baskomutaniydi. Kralin en yigit ve basina buyruk savascisi olan Asil, kimseye boyun egmeden, kendi bildigince hareket ediyordu. Asil'in savasta kacirdigi Briseis adinda Truvali bir kiz yuzunden Asil ile Agamemnon arasinda anlasmazlik cikti. Tutsagi olan bir kizi babasina geri vermeye razi olan Agamemnon, onun yerine Asil'in sevdigi Briseis'i istiyordu. Agamemnon'a boyun egmek zorunda kalan Asil, kizi ona verdi. Ne var ki, hirsini alamayarak savastan cekildi. Agamemnon'u cezalandirmasi icin, deniz tanricasi olan annesi Thetis'i cagirdi. Thetis, tanrilarin krali Zeus'tan yardim istedi. Boylece cok gecmeden yalnizca Asil ve Agamemnon degil, tanri ve tanricalarda kavgaya karisti. Tanrilarin ise karismasi Yunan askerlerini telaslandirdi. Agamemnon, gordugu bir duse aldanarak, ordusuna artik Yunanistan'a donulecegini bildirdi. Askerlerin Truva'yi ele gecirmeden donmek istemeyeceklerini sanarken, onlarin gitmeye can attiklarini gormek onu dus kirikligina ugratti. Yunanli komutanlar orduyu yeniden savas duzenine sokmakta gucluk cektiler. Butun bu olaylar Yunan ordusunun savas gucunu ve birligini zayiflatmisti. Iki ordu arasinda savas yeniden baslarken, Paris'in kardesi Hektor, savasin nedeni Paris'in Sparta Krali Menelaos'un karisi Helen 'i kacirmasi olduguna gore, anlasmazligin Paris ile Menelaos arasinda dovusle cozumlenmesini onerdi. Bu dovuste tam Paris yenilecekken, annesi olan tanrica Afrodit onu son anda kacirarak kurtardi. Boylece ordular arasinda bir kez daha savas basladi.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: Sense puntuar.

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,454,539 llibres! | Barra superior: Sempre visible