IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

It Shouldn't Happen to a Vet (1972)

de James Herriot

Altres autors: Mira la secció altres autors.

Sèrie: Totes les bèsties, petites i grosses (2)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
8231425,090 (4.08)23
James Herriot is settling in to the Darrowby practice, but he still has plenty to learn... Lesson number one: When taking a cow's temperature the old-fashioned way, never let go of the thermometer... Now firmly ensconced in the sleepy Yorkshire village of Darrowby, recently qualified vet James Herriot has acclimatised to life with his unpredictable colleagues, brothers Siegfried and Tristan Farnon. But veterinary practice in the 1930s was never going to be easy, and there are challenges on the horizon, from persuading his clients to let him use his "modern" equipment, to becoming an uncle (to a pig called Nugent). Throw in his first encounters with Helen, the beautiful daughter of a local farmer, and this year looks to be as eventful as the last... From the author whose books inspired the BBC series All Creatures Great and Small, It Shouldn't Happen to a Vet is a book for all those who find laughter and joy in animals, and who know and understand the magic and beauty of Britain's wild places.… (més)
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 23 mencions

Anglès (12)  Danès (1)  Txec (1)  Totes les llengües (14)
Es mostren 1-5 de 14 (següent | mostra-les totes)
The second book in the series, almost as good as the first. In addition to the 'bona fide veterinary' episodes also follows the author's nascent love for and courtship of his future wife. ( )
  Stravaiger64 | Sep 24, 2021 |
I enjoyed this, the second book in James Herriot's memoirs as much as I did the first book. These little vignettes are remarkable in their realism and in the wonderful descriptions of the countryside of Yorkshire and of the marvellous and real people that lived in Yorkshire in the late 1930's. These stories made me chuckle, laugh out load, and some even brought some tears to my eyes. This is why I love to read and these stories have restored my faith in the world and restored my faith in humanity. During these trying times it is very nice to simply enjoy and revel in the simplicity of life during the last century. By the end of this book James is marred to his Helen, and the last story describing their honeymoon made me smile as I closed my e-reader. The story in this book about the man with his two old draft horses is a classic, and I had to grab a tissue after I finished that one. I am going to continue to read the other books in this wonderful series, and the sooner the better. ( )
  Romonko | Mar 9, 2021 |
Not quite as funny as I remembered it from 40+ years ago but still some funny sections. Also some quite moving. ( )
  Robertgreaves | Feb 12, 2019 |
England, Darrowby, 1938
James Herriot har været et års tid ved den lidt ældre dyrlæge Siegfried Fernon, der også har hjælp af sin yngre bror Tristan.

1. En ko, der ikke vil rejse sig op, bliver afskrevet af Herriot som havende et bækkenbrud, men det er bare lidt bækkenløsning ovenpå at den har kælvet, så efter nogle dage rejser den sig op. Landmanden Handshaw beholder koen i mange år bare for at kunne vise den frem og sige at den havde dyrlægen dødsdømt og sagt at den aldrig ville rejse sig igen.
2. Mrs Pumphrey har en pekingeser, Tricki Woo, der er kilde til megen morskab. Men nu har hun købt en kælegris som Tricky Woo kan lege med. Herriot er en meget samvittighedsfuld dyrlæge og får signerede fotos fra både Tricky og Nugent.
3. Angus Grier er dyrlæge i Brawton og er blevet mast af en hest, så hans ribben har brug for en pause. Siegfried har derfor udlånt Herriot til ham. Landmanden Adamson har en ko med fremfalden livmoder, som Herriot får på plads, men ikke syr fast, fordi Grier er nærig med sytråd. Koen bliver ved med at have problemet indtil Grier syr livmoderen fast. Og ikke siger noget til hverken landmanden eller Herriot om at det var på hans instruks at den ikke blev syet fast første gang.
4. En dame mrs Ballard ringer til Griers konsultation med en lidt ulden beskrivelse af problemer med en hund. Herriot tager derud og opdager at damen vist har en affære med Grier og blot bruger hunden som undskyldning for at få ham ud af Mrs Griers kløer. Et par dage efter er Grier oppegående igen og Herriot kan slippe for ham og navnlig konens dårlige mad og evige overvågning
5. Terry har en ko, der har fået yverbetændelse, men koen betyder meget for ham, så han bruger en hel aften og nat på at malke og massere koen, og det lønner sig. Dødtræt rejser han sig fra malkeskammelen og går på arbejde!
6. Siegfried bebrejder først Herriot for ødselhed og derefter for overdrevet nærighed. Herriot overvejer om en lige højre måske var velanbragt på Siegfrieds kæbe.
7. Mr Worley har grise og sørger godt for dem. En so har lige fået grise, men mælken vil ikke springe. Heldigvis har Herriot et stof, der ved indsprøjtning virker nærmest momentant, så han kan faktisk lave mirakler den dag. Worley har også en smugkro og Herriot bliver pr automatik rullet for en omgang til stamkunderne. Samme aften er der razzia, så både kunder og Worley får bøder.
8. Tristan Fernon kommer først til at smadre golfklubbens skur ved at stille bilen uden at trække håndbremsen (og slipper billigt med at bagkofanger og baglys bliver smadret). Derefter låner han Siegfrieds nye Rover og den bliver maltrakteret af en anden bilist, der overhalet helt hasarderet. Heldigvis er Siegfried syg, så han kan ikke råbe sine eder og forbandelser nær så højt, som han egentlig ville.
9. En tur til gården "Heston Grange" og en kalv med brækket ben gør at Herriot får øje for Helen Alderson, der er en køn og klog ung kvinde, der går i slacks og er kræsen med sine bejlere.
10. Herriot får job som kontrollør for landbrugsministeriet, men tiden er sat efter at landmændene har styr på dyrene, når han kommer på inspektion. Et enkelt sted får han hjælp af en fyr, der kan sige som en bremse og derved skræmme dyrene sammen. Desværre for fyren er det hans eneste talent.
11. Flere tests og nogle af dem er ret kedsommelige, fx at føle efter tuberkulose forandringer i køyvere. En af køerne er endda ondskabsfuld og tæver dyrlægen godt igennem, inden han slipper ud af båsen ved at kravle ovenud af loften.
12. En gammel og invalid miss Stubbs har flere gamle katte og hunde og bekymrer sig om de mon kommer i himlen, når de dør. Herriot beroliger hende og nogle få uger senere dør først den ene hund og så miss Stubbs, men en af de andre i landsbyen tager sig af dyrene.
13. Herriot kigger langt efter Helen og en dag lykkes det faktisk at få hende inviteret i byen.
14. Kit Bilton er lastbilchauffør og har en gris gående til opfedning, men han græder i tre dage, når det er slagtetid. John Skipton har mange flere dyr, men har også et par heste, der har været på pension de sidste tolv år! De er ca 30 år gamle og dyrlægen har aldrig set noget lignende. Han renser og ordner deres tænder og så er de så gode som nye igen. John har passet hestene hver dag i 12 år, så kom ikke og sig at landmænd ikke har følelser for deres dyr.
15. James er nogle gange ude for at landmænd, der hjælper til med at holde dyrene under et indgreb, dratter om fordi de ikke kan tåle at se blod. En enkelt kan godt klare blod, men ikke en kombineret kastrering og brokoperation.
16. Sidlow-familien kurerer selv på deres dyr, men tilkalder dog dyrlægen lige inden dyret er helt dødt. Så mantraet er at dyrlægen er til ingen nytte. Man kan lige så godt bare ringe efter rakker-vognen med det samme. Og de ringer altid på meget ubelejlige tidspunkter. Det mest irriterende minde er om en forgæves tur, der endda kostede James en sikkert gevinst på hestebanen.
17. James tager Helen med til dans på det dyre hotel Renison, men der er kun dans hver anden uge og det her er ikke den rigtige uge. Bilen kører fast i noget vand og må skubbes ud af vandpytten. Den punkterer og James synes heller ikke at hans lånte tøj er noget at prale af.
18. Siegfried Fernon har forsynet Herriot med en bil, men bremserne går hurtigt fra at være dårlige til slet ikke at virke og Siegfried får det ikke fikset, før han en dag selv kører bilen og er lige ved at slå både sig selv og Herriot ihjel.
19. Harold Denham har mange penge og laver kun hvad han selv synes og det er ret lidt. Han tulrer rundt og laver ingenting, men han har en Grand Danois hund, som har fået hvalpe og har lidt feber ovenpå det. Mens Harold tøffer rundt og leder efter varmt vand og et håndklæde, er Herriot ved at blive skambidt af tæven.
20. En vinterdag er James ude på besøg og må gå langt fra bilen og er ved at fare vild i snevejret. Men pludselig finder han huset han leder efter og ingen kommenterer at han ligner en forkommen snemand.
21. Siegfried er ved at få James til at gå op i limningen fordi han gentagne gange først ikke rigtigt hører efter og derefter kommer med forslag, som James allerede har anvendt. Og James er specielt sart, fordi hans aftale med Helen ikke gik så godt. Tristan sørger for at finde et par piger til at muntre lidt op.
22. Richard Rudd og hans kone har ikke for meget at gøre godt med, men de får fem kernesunde børn af huse og er gode til at passe deres dyr. James har en episode med en nyindkøbt dyr ko, der er ved at dø af en byld i halsen. Ganske vist redder han koen, men han burde have startet behandlingen længe inden. Nye dyrlæger ser sjældent den slags bylder efter at TB i kvæg er udryddet.
23. Ja, koen overlever og James bliver inviteret med til Rudd's sølvbryllup.
24. Det er svært at få penge ud af dyrlægens kunder og ja, nogle af dem er det plat umuligt at få penge ud af, men de er typisk de mest charmerende af kunderne.
25. Mr. Horace Dumbleby er også en af storskyldnerne, men han er ikke charmerende. Bare nærig. En dag bliver James kaldt ud til en kalvefødsel, som viser at være tvillinger. Efter at have kæmpet en del, lykkes det for James at få begge kalve ud levende. Dumbleby byder på et par pølse og James morer sig med at spørge hvad de koster. Horace kæmper en indre kamp mellem at være venlig og være nærig, men det nærige vinder.
26. James og Tristan tager til bal med et par sygeplejersker og drikker sig i hegnet med dem. Da James er mest fuldesyg kommer Helen forbi med en fyr på slæb og hilser på James og sygeplejersken Connie.
27. Forskellige pudsige familier og mennesker blandt kunderne, fx tre brødre og en søster, alle ugifte, der bor sammen og er pudsigt ens. Men elsker katte og får James til at skaffe en helt ny vaccine hjem til fire killinger.
28. En sigøjnerfamilie har en lille pony, der har fået betændelse ved klovene, men Siegfried leger helbredende gud vha et åreladningsjern, tre sigøjnersmåpiger og en kølig bæk.
29. Helen Alderson kommer forbi med familiens hund, der har vredet hoften af led. Hun vil kun snakke med James. James og Helen får sammen hevet hofteleddet på plads igen. Og måske mere end det. I alt fald får han inviteret med i biografen.
30. Ægteparret Tavener og deres datter har en bull-terrier med gigt. Manden har tjent masser af penge, men forholdet til konen og datteren lader til at være på nulpunktet eller måske endnu koldere. Til gengæld har Tim Alton en lille fattig gård, men kone og børn forguder ham. James ved godt hvad han ville foretrække.
31. James og Helen går i biografen, men det er ingen nydelse. Bio har skiftet filmen uden at sige noget, så i stedet for romantik i det skotske højland, så er det en westernfilm. Biografen er stegende hed, projektoren bryder regelmæssigt ned og en fed fordrukken mand dukker op midt i det hele og sætter sig på samme række som James og Helen og giver sig til at snorke højlydt. Heldigvis får Helen et grineflip og foreslår at de næste gang bare går en tur.
32. En general Ransom og en oberst Tremayne med deres respektive hustruer dukker op for at se Siegfried an til et job som tilsynsførende overdyrlæge for hestevæddeløb i distriktet. Det vil give en god fast indtægt, men også tage Siegfrieds tid tre dage om ugen. Siegfried er i syv sind og tager James med som ledsager på dagen, dels så han også kan få gavn af gratis forplejning i løbet af dagen.
33. Siegfried falder i snak - og druk - med en studiekammerat Stewie, Stewart Brannon, der har både kone, fem børn og en sjette på vej. Og som overlever som smådyrsdyrlæge med at kastrere hankatte. Siegfried og Stewie har drukket uendelige mængder whisky og imens står de andre i selskabet og venter og Siegfried har tabt sine bilnøgler. Umiddelbart er det et held, men Stewart tilbyder at køre i stedet og hans bil er et lillebitte møgbeskidt vrag af en Austin Seven og Stewart selv fylder det meste. I stedet får obersten startet Roveren uden nøgle og generalen og de to damer kan endelig komme hjem. Et par uger senere kan man læse i avisen at en anden end Siegfried har fået jobbet som tilsynsførende overdyrlæge for nordvestdistriktet og Siegfried synes faktisk at det er godt at han slap for det. Stewie var som sendt af Forsynet.

En række småepisoder fra livet som landdyrlæge i tiden inden antibiotika. ( )
  bnielsen | Apr 26, 2017 |
It Shouldn't Happen to a Vet - James Herriot *****

I read the first in this series (If Only They Could Talk) over two years ago and then bought the box set, for whatever reason I never picked up the next book and coming across them the other day decided it was about time I did. James Herriot is a bit of a change in author and genre for me. I very rarely read comedy novels (although I did love the Reggie Perrin books by David Nobbs) and yet I really enjoyed this and its predecessor. Based on his real life career as a country vet in Yorkshire the book is a series of tales detailing his personal life at the time and the way in which vets practiced in the first half of the 20th Century. Published in 1972 it is still as fresh today as it was then and I can see why it has remained in print all these years as well as spawning a TV series and films.

Herriot is one of those writers that just emanates warmth and takes you on the journey with him; I honestly feel that after reading one of his chapters I could put on a nice warm coat on and go for a wander across the mountains. One minute he can be telling you an amusing tale of a pet pig sending him gifts, and the next a heartbreaking story of an elderly dog passing away or a riotous night in the local pub. You can tell that he really cares about his job and the people around him and he leaves you with no misguided apprehensions about how difficult life was really like in those days, where a family may break even based on the health of a single animal. Written as a memoir it is best to read the series in the order they were written as many of his life events are carried through each book, (they are just as much about his own personal life as the animals he cares for).

The only thing that put a dampener on this book was that I read another article about the author and it seems that not all the book was autobiographical. I liked the thought of him treading through the snow to tend to an injured cow, or being reprimanded by a farmer that feels they know best. The thought that this somehow may not have happened does take the shine off a little, but I suppose the majority of the book must have been based on real life experiences, no matter how loosely.

If you are looking for a nice relaxing read of a bygone era, written with a dose of humour then give the Herriot books a try. There is even a museum dedicated to him in Thirsk, North Yorkshire that I would like to visit one day. An easy 5 stars and I won’t be leaving it so long until I read the next instalment. ( )
  Bridgey | Jan 24, 2017 |
Es mostren 1-5 de 14 (següent | mostra-les totes)
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (6 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
James Herriotautor primaritotes les edicionscalculat
Timothy, ChristopherReaderautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Premis i honors
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Epígraf
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
To DONALD and BRIAN SINCLAIR
Still my friends
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
I could see that Mr Handshaw didn't believe a word I was saying.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

James Herriot is settling in to the Darrowby practice, but he still has plenty to learn... Lesson number one: When taking a cow's temperature the old-fashioned way, never let go of the thermometer... Now firmly ensconced in the sleepy Yorkshire village of Darrowby, recently qualified vet James Herriot has acclimatised to life with his unpredictable colleagues, brothers Siegfried and Tristan Farnon. But veterinary practice in the 1930s was never going to be easy, and there are challenges on the horizon, from persuading his clients to let him use his "modern" equipment, to becoming an uncle (to a pig called Nugent). Throw in his first encounters with Helen, the beautiful daughter of a local farmer, and this year looks to be as eventful as the last... From the author whose books inspired the BBC series All Creatures Great and Small, It Shouldn't Happen to a Vet is a book for all those who find laughter and joy in animals, and who know and understand the magic and beauty of Britain's wild places.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (4.08)
0.5
1 2
1.5
2 5
2.5 3
3 23
3.5 2
4 57
4.5 3
5 55

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 195,092,681 llibres! | Barra superior: Sempre visible