IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Vet in a Spin (1977)

de James Herriot

Altres autors: Mira la secció altres autors.

Sèrie: Totes les bèsties, petites i grosses (6)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
656633,369 (3.99)7
James Herriot has swapped his wellies for a flying jacket, but he can't wait to get back to the practice and his old Darrowby friendsJames Herriot, strapped into the cockpit of a Tiger Moth trainer, feels rather out of place, but he hasn't found a new profession and it surely won't be long before the RAF come round to his point of view... James Herriot's sixth volume of unforgettable memoirs sees him dreaming of the day when he can rejoin his wife Helen, little son Jimmy, veterinary partner Siegfried, the eternal student Tristan - and all the old Darrowby crows, both two-legged and four. 'He can tell a good story against himself, and his pleasure in the beauty of the countryside in which he works is infectious' The Daily Telegraph 'Full of warmth, wisdom and wit' The Field 'It is a pleasure to be in James Herriot's company' Observer… (més)
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 7 mencions

Es mostren 1-5 de 6 (següent | mostra-les totes)
Again with a 5 star rating. All these books in this series deserve a 5 star rating. I felt different though when I finished this one. It seemed like an ending. James returns home from the war, and he's coming home to his wife and son James. His family isn't at Skeldale House since he left for the war. Helen has moved back to her family home, a little bit out of the town of Darrowby. Yes, I was sad. But then I realized that I siill have 2 more books left in this wonderful series, so I took comfort from that. I can't recommend these books enough. They are wonderful--each and every one of them, and each and every one of the stories. These books, more than any I have read, portray the passsge of time for it really is. Each of our lives is just a whisper in the big picture, but each whisper brings another set of perspectives, another story, another friendship, and most of all, another animal friend. For those who love animals these books are a must read. You will not regret the time spent. Not for a moment. ( )
  Romonko | Nov 21, 2021 |
England, ca 1941
Dyrlægen James Herriot er indkaldt til militærtjeneste under anden verdenskrig og er i gang med pilottræning. Undervejs tænker han tilbage på den ret korte periode, hvor han allerede har været dyrlæge og på sin kone Helen Alderson.
1. En sammenligning mellem første gang landing på egen hånd i en Tiger Moth og en gang kirurgi for at tømme en kalv for æbler og pærer i læssevis. James synes at han har gjort det godt, men omverdenen dømmer "Bloody awful, Harriot!". I det mindste involverede flyvningen dog ikke at blive nyst direkte på af både en mr. Sowden og mr. George Hindley, som begge var stærkt forkølede.
2. En meget værdig repræsentant, mr Barge, sælger dyrlægen Siegfried Farnon og hans kompagnon James Harriot en medicin kaldet Soothitt. Den er helt virkningsløs og James ligner et fæ både da han giver den mod køresyge (en hund Coco, der siger Hooo, hooo, hooo, på den mest tænderskærende måde) og mod en sos tendens til at æde sine egne nyfødte griseunger (den bliver i stedet kureret med en spand øl).
3. En Mr Mount har en sød datter Deborah, som Tristan Farnon fjoller lidt rundt med. Mount har en gammelarbejdshest, Bobby, der har fået dårlige hove med kraftige hornudvækster. James er klog nok til at spørge Siegfried inden han går i gang med behandling og det er klogt for det kræver flere mands arbejde og ugers indlæggelse og behandling at kurere hesten, men det lykkes. Til gengæld fjoller Tristan rundt i en grad, så mr Mount forbyder Deborah at se ham mere.
4. Jack Sanders har to hunde, Jingo og Skipper, der er perlevenner. Jingo er en ung bull-terrier, men den får en infektion fra en rotte og dør i løbet af nogle dage. Skipper er ved at gå til af savnet, men Sanders anskaffer en ny hund og Skipper får livsmodet tilbage, selv om det er en gammel hund.
5. Seth Pilling forklarer alle og enhver at Herriot ingen forstand har og slet ikke på hunde. Men hans egen hund får en myxødem og efter at han selv har forsøgt at kurere den, kommer konen til Herriot og får hunden kureret. Og fortæller samtidigt at Seth ikke skal håbe på fred mere i dette liv.
6. FO Woodham giver James en masse anvisninger undervejs i flyvelektionerne og James kommer til at tænke på en familie Birthwhistle, hvor alle tre har det med at snakke i munden på de andre to. En ko har fået leddegigt i en del af kloven og James amputerer den del med stor succes. Og han tænker på hvor velsignet roligt, der er, når han kigger på koen, der tygger drøv uden at familien er i nærheden.
7. En lille herreløs hund bliver kørt over og en politibetjent Phelps tilkalder Herriot, der egentlig er på vej til det lokale bal sammen med Siegfried. De lader være med at gå til bal og opererer i stedet hunden og politibetjenten tager den til sig, da ejeren ikke melder sig.
8. James tænker over en episode, hvor TB test og håndtering af syge køer krævede masser af formularer. En dag havde han endelig fået alle formularer klaret til ug med kryds og slange, men så kom slagtemanden til at tage den forkerte ko hos mr Moverley. I stedet for en TB-ramt ko, tog han en nyindkøbt præmieko. Heldigvis for James og for landbrugsministeriets kontorchef mr Harcourt ender det dog med at de får byttet tilbage.
9. Mr og Mrs Ridges har en lille hund, en Cairn terrier, Joshua. Den bliver kørt over af en traktor og overlever, men har mistet pippet. Heldigvis får Ridges en dag stjålet deres bil og hunden tager sig sammen og gør af tyvene. Og så er den endelig kureret.
10. James får lov at flyve solo og klarer det fint, selv om han undervejs farer vild.
11. James bliver kaldt ud til en af de nye store stalde, hvor der er fyldt helt op med malkekvæg. Alle har travlt og dårligt tid til at hjælpe James med en kalvefødsel, hvor koen har mælkefeber.
12. Paul Cotterel er en stille fyr, der har en lille hund, Theo. Men Theo får Hodgkin's sygdom, dvs kræft, og Paul træffer med det samme det fornuftige valg at få ham aflivet. James fortæller sin kone Helen om hvor fornuftigt Paul har taget det, men næste dag får han at vide at Paul har begået selvmord. Selv om ingen kunne mærke det på ham, var han plaget af depressioner og det var kun Theo, han havde knyttet sig til. James er forventeligt nok dybt rystet.
13. Paul Cotterell og navnlig hans selvmord har sat spor i James, så han gør meget for at overbevise Andrew Vine om at han skal lade være med at få sin hund aflivet, selv om det er ved at blive blind. Og det er med til at holde Andrew gående igennem en svær depression.
14. En tur med en dreng, David, der gerne vil være dyrlæge, rammer først en hund, så en so og endelig måske en ko, der lider af falsk graviditet. Men koen har nu bare gemt sin kalv.
15. Flt Lt Cramond giver James en tur som en pilot i et opvisningsfly ikke kunne gøre bedre. Duften af nyslået græs giver James minder om en picnic med Helen. Mens hun var gravid, havde hun underlige spise-flips, men også en ide om at der var en "underlig lugt", både derhjemme og på de forskellige cafeer, så de endte med at holde picnic i det fri.
16. James Herriot får konstateret en svaghed i et gammelt operationsar og må selv under kniven. Sygeplejerskerne er søde og minder ham om en hund, Judy, der også passede på de andre dyr på gården og kom springende til, når der var kalvefødsler eller noget andet på færde.
17. At han selv skal under kniven, får ham til at tænke på en operation på en skotsk terrier, Hamish, som havde en blodansamling på det ene øre. Den spillede hovedrollen i en større farce, for Tristan havde stævnemøde med en Lydia, mens han skulle passe på Hamish. Det ville Siegfried nok ikke synes om, så da James kommer uventet ind i stuen, smider Tristan Lydia ud af vinduet og hundet stikker desværre af samtidigt. Det ender dog faktisk godt, bortset fra at Lydia selvfølgelig bliver fantastisk sur på Tristan.
18. James tænker tilbage på en gårdmand, Duggleby, der altid snakkede om cricket, faktisk så meget at James næsten havde overset tegn på mund- og klovsyge hos hans dyr. Heldigvis blev udbruddet begrænset til Dugglebys gård, men lidt kokopper hos en anden landmands ko fik både puls og blodtryk op hos James, inden sammenhængen mellem en barnevaccination og kokopperne gik op for ham.
19. En korporal Weekes bestyrer udleveringen af støvler, sko og tøj og får James til hjælp. Weekes har optimeret arbejdsgangen, så han selv har så lidt at lave, men det går ud over dem, der skal hente deres ting i et enormt usorteret bjerg af skotøj og pakker.
20. En mand Roddy Travers og hans hund Jake går på landevejen og hygger sig vældigt med at nøjes med hvad han kan tjene ved forefaldende arbejde. En dag får Jake nogle anfald og er lige ved at dø, inden James får opdaget at det er en lille sten, der er havnet i adamsæblet. En hurtig nødoperation og Jake er frisk igen.
21. Ned Finch arbejder for en hr Daggett. Ned er over 60 og lille og spinkel. Daggett skælder ham ud tit og ofte, men Ned lader sig ikke mærke med noget. Dog fryder han sig, da en ko træder Daggett over foden. Ned har mødt en sød husholderske, der hedder Elsie og er trind og lille og rund.
22. En gammel gårdmand, mr Potts går tur med sin gamle hund, Nip og når de møder James og hans hund Sam, får de en snak. Efter at Potts er død, aftaler James med mrs Potts at han engang imellem tager Nip med på tur og det nyder både hundene og James. Og det føles som en god gerning overfor mr Potts.
23. En lille pige kommer forbi med en meget skadet kat. Tristan forbarmer sig over den og James og Tristan opererer på katten i et par timer inden de er tilfredse, selv om de ikke tror meget på dens chancer. Den charmerer også Helen, så den kommer i intensiv pleje ved hende og kommer sig helt. Den liver op og bliver igen en smuk kat, som Helen døber Oscar. Den viser sig at være en selskabskat, der går i byen hver aften og nyder andres selskab. En dag kommer dens gamle familie på besøg og fortæller hvordan de har ledt overalt efter den, så de får selvfølgelig "Tiger" med hjem. Helen fælder mange tårer og James føler sig også helt elendig, men de gamle ejere bor ikke langt derfra, så James og Helen kører på besøg.
24. James bliver hjemsendt fra RAF, fordi han efter operationen ikke er helt 100% i orden og RAF vil kun have førsteklasses materiale. Det er han egentlig godt tilfreds med, men han er lidt spændt på om han stadig er en god dyrlæge.

Flyvertiden bliver mest brugt som to-liniers indledninger til tilbageblik på dyrlægetiden. Men ellers er det samme stil som de andre bøger. Små halvmorsomme bagateller. ( )
  bnielsen | Nov 28, 2017 |
This review is written with a GPL 3.0 license and the rights contained therein shall supersede all TOS by any and all websites in regards to copying and sharing without proper authorization and permissions. Crossposted at WordPress, Blogspot, Booklikes & Librarything by Bookstooge’s Exalted Permission.

Title: Vet in a Spin
Series: All Creatures Great and Small #6
Author: James Herriot
Rating: 3 of 5 Stars
Genre: Non-Fiction
Pages: 224
Format: Kindle digital scan

Synopsis:

James completes his pilot training and is all set to do his part in the RAF when a minor bit of surgery removes his A+ health rating and he loses his rating to fly. After kicking about, the RAF sends him back home to be a vet again.

Stories from his vet days are once again interspersed and make up the bulk of the book.

My Thoughts:

Another good edition of the Vet series. I really wish he'd done more about his actual time in the RAF though, as the little tidbits he doles out shows that he can tell much more than just animal stories.

The ending with him entering Darrowby, for the first time again, to start over and wondering if his vet skill have atrophied in the time he spent in RAF training is a good look at a young man who has done a lot but just isn't sure.

( )
  BookstoogeLT | Jan 11, 2017 |
The stories seemed to jump about a bit - mostly starting in the R.A.F. then switching to the past.

Would have liked to hear a bit more about life in the R.A.F. :-)

There were some sadder and more serious stories in this one as well as some which I have seen in the TV series. Really enjoyed those familiar ones.

Liked Ned and Elsie's story and Mr. Potts and Nip's, they made me smile. :-) ( )
  Caitak | May 9, 2011 |
El veterinario británico James Herriot graduado en 1937 describe en sus novelas “Todas las criaturas grandes y pequeñas” y “Un veterinario en apuros”, la vida y experiencias de un veterinario rural, sus pacientes y la relación con los propietarios y empleados de las granjas y los dueños de las mascotas. Ambas obras de lectura recomendada para futuros estudiantes de veterinaria.
  kika66 | Dec 9, 2010 |
Es mostren 1-5 de 6 (següent | mostra-les totes)
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (14 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
James Herriotautor primaritotes les edicionscalculat
García Burgos, Amparoautor secundarialgunes edicionsconfirmat
García Burgos, AmparoTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Premis i honors
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
This was a very different uniform.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
(Clica-hi per mostrar-ho. Compte: pot anticipar-te quin és el desenllaç de l'obra.)
Nota de desambiguació
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Abridged audiobook read by Christopher Timothy; approx. 72 min.
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

James Herriot has swapped his wellies for a flying jacket, but he can't wait to get back to the practice and his old Darrowby friendsJames Herriot, strapped into the cockpit of a Tiger Moth trainer, feels rather out of place, but he hasn't found a new profession and it surely won't be long before the RAF come round to his point of view... James Herriot's sixth volume of unforgettable memoirs sees him dreaming of the day when he can rejoin his wife Helen, little son Jimmy, veterinary partner Siegfried, the eternal student Tristan - and all the old Darrowby crows, both two-legged and four. 'He can tell a good story against himself, and his pleasure in the beauty of the countryside in which he works is infectious' The Daily Telegraph 'Full of warmth, wisdom and wit' The Field 'It is a pleasure to be in James Herriot's company' Observer

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.99)
0.5
1 2
1.5
2 5
2.5 1
3 17
3.5 2
4 26
4.5 3
5 33

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 194,723,281 llibres! | Barra superior: Sempre visible