IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Spirou et Fantasio, tome 26 : Du cidre pour les étoiles

de Fournier

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
1131240,828 (3.08)Cap
Tegneserie i farver. Da grev Champignacs nye venner, de æblevinsdrikkende Ksorianere fra det ydre rum, sætter omegnen på den anden ende må Kvik og Splint træde til.
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Frankrig, Champignac, ca 1970
Fotoreporteren Kvik og hans ven Splint kommer kørende til byen Champignac, hvor der er observeret UFO'er. Byens borgmester er ikke begejstret for deres ankomst. Men som journalister bliver de dog vinket igennem afspærringen. De møder en flok bissende køer og er nødt til at undvige ud på en mark, hvor nogle grise også opfører sig underligt. De møder landmanden, der ejer grisene og han er sur på greven, som han er sikker på står bag. Lidt senere møder landmanden dog et lille rumvæsen, der har hugget nogle flasker æblevin og nu er på vej ind i et sjovt fartøj, der ligner en krydsning mellem en mini-apollorumkapsel og en luftpudebåd.
Splint og Kvik kører hen til greven, som spørger om de måske skulle have set tre små flyvende tallerkener. Da de bekræfter det, fortæller han at det er tre ksorianere, han underviser i mykologi. De er kvikke og rare, men meget udisciplinerede, så han har besvær med at få dem til at holde sig på ejendommen. Helt galt gik det, da de dagen før fejrede den enes 100 års fødselsdag og greven åbnede en flaske æblevin. Den kunne de særdeles godt lide, så de gik på opdagelse i omegnen. De taler vores sprog men i ultralyd, så greven har lavet omformere begge veje. Men de har ladet deres blive ved greven, så det er sikkert ultralyden, der generer dyrene.
Imens er de tre på vej for at nappe noget æblevin ved en bonde, Norbert, og da han ikke synes om det, sender han en ladning hagl efter dem og rammer den ene af rumvæsnerne, Roz, som med nød og næppe får fartøjet manøvreret hjem til greven. Desværre er der tre skumle personer, der er fulgt efter og de slår Kvik ud og stjæler fartøjet. Greven får hjulpet Roz og imens forfølger Splint de tre skumle, der hedder obersten, Ivanias og Fjodor, men det lykkes for dem at slippe væk. Imens har ksorianerne tilkaldt forstærkninger, men de starter nu med at snuppe æblevin hos Norbert inden de kommer deres kammerat til undsætning. Norbert bliver sur igen og skyder efter dem, men denne gang skyder ksorianerne igen og lammer ham. Så sætter de et slags hegn rundt om ham og sætter strøm til, hvorefter han forsvinder. Splint har set til fra et træ i nærheden, for han var egentlig kørt ud for at finde æblevin til den sårede, der ikke havde det mere skidt end at æblevin var hans første tanke.
På vej hen til greven støder en af ksorianernes fartøjer mod en ko, som den lokale fyldebøtte, hr Dyptup, sidder på. Dyptuds hat havner ovenpå fartøjet og sætter både antenne og kamera ud af drift. Hatten kommer dog af igen og efter lidt skærmysler sender ksorianerne deres sårede kammerat ud til deres rumstation, Ksor II. Her er Norbert også havnet og ksorianerne vil beholde ham der, sålænge de mangler et af deres fartøjer. Imens bortfører de tre spioner en af ksorianerne, der er lidt uforsigtig. Det får de andre til at skrue bissen på og Splint og Kvik forsøger at finde den bortførte med det samme. Det lykkes og de fanger samtidigt de tre spioner. Borgmesteren har imens fået slottet omringet og sender bud efter en ransagningskendelse, men den når først frem næste dag og da er ksorianerne længe væk. Borgmesteren er nødt til at give greven en undskyldning, men den bliver heldigvis taget godt imod. En måneds tid senere snakker Splint og greven sammen i telefon og greven kan fortælle at han har købt et æblevinsbryggeri og at det ikke er tilfældigt kan man se af at han har besøg af nogle ksorianere igen.

Ret fjollet historie uden nogen som helst form for dybde. ( )
  bnielsen | Mar 18, 2020 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes sèries

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en francès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Informació del coneixement compartit en francès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
Informació del coneixement compartit en francès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès (1)

Tegneserie i farver. Da grev Champignacs nye venner, de æblevinsdrikkende Ksorianere fra det ydre rum, sætter omegnen på den anden ende må Kvik og Splint træde til.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.08)
0.5
1
1.5 1
2 2
2.5
3 4
3.5 5
4
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,451,589 llibres! | Barra superior: Sempre visible