IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

Halvt i himlen : roman de Lone Hørslev
S'està carregant…

Halvt i himlen : roman (edició 2021)

de Lone Hørslev, Helene Egelund (Narrador)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
512,967,779 (4.25)Cap
Lone Hørslev fortæller sin oldemors historie i en roman om kvinder, kærlighed og overlevelse i 1920'ernes fattige del af København. For læsere af historiske romaner og kærlighedshistorier.
Membre:Henrik_Madsen
Títol:Halvt i himlen : roman
Autors:Lone Hørslev
Altres autors:Helene Egelund (Narrador)
Informació:Kbh. : Politiken, 2021
Col·leccions:La teva biblioteca, Skønlitteratur, Llegint actualment, Llegit, però no el tinc
Valoració:****
Etiquetes:roman, Danmark, 2020'erne

Informació de l'obra

Halvt i himlen : roman de Lone Hørslev

Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Vi møder familien Ambrus kort efter 1. verdenskrig. Den er i knæ. Faderen er voldelig og har været syg gennem længere tid, og det har været slemt nok, men det bliver værre da han dør. Nu er moderen, storebror Knud og søstrene Ellen og Dagmar på nippet til at blive sat ud af deres lejlighed i Pisserenden. Der er ikke flere trin ned. Hvis det går galt er næste stop prostitution eller fattiggården.

Hovedpersonerne er de to søstre. Ellen er i huset hos en ondskabsfuld kaptajnsfamilie og Dagmar passer børn hos en familie, hvor faderen viser sig lidt for interesseret i hende, og selvom der er desperat behov for deres indtægt tager de chancen, da de hører at restaurant Davidsen søger smørrebrødsjomfruer. Langsomt får de fast jord under fødderne, men de opdager også, at det ikke er nok at kunne spise sig mæt.

Livet skal også leves, og da de en dag tager i tivoli, åbner der sig en helt ny verden i form af forfatteren Hartvig Petersen, der fra starten har et godt øje til Ellen, og den kraftige (og livskraftige) maler Kaj Gregers, som Dagmar er mærkeligt fascineret af, selvom hun ikke forstår, hvad hans inspiration fra en vis Picasso går ud på. Han kan danse, og hun er tiltrukket af hans vitalitet.

Mens søstrene knokler videre på restauranten, leder de efter muligheder for at mødes med Hartvig og Gregers igen. Det er svært. Moderen vogter over dem som en høg og frygter skammen fra et barn uden for ægteskab, mens deres storebror Knud får lov til at gøre som det passer ham, fordi han er kommet i lære pianosnedker. Men hvor der er vilje er der en vej, og Ellen og Dagmar opdager en verden af passion og begær blandt byens frisindede elite. Spørgsmålet er, om der er en pris at betale og i givet fald af hvem.

Lone Hørslev skriver levende og billedrigt om kvindeliv for ikke så længe siden. Historien er inspireret af billeder af hendes egen oldemor, men det meste af handlingen har hun selv fundet på. Det er fint for mig, for selvom der ikke er meget overraskende i plottet, så er hovedpersonerne interessante, og der er liv og kraft i sproget. ( )
  Henrik_Madsen | Oct 13, 2022 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Lone Hørslev fortæller sin oldemors historie i en roman om kvinder, kærlighed og overlevelse i 1920'ernes fattige del af København. For læsere af historiske romaner og kærlighedshistorier.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Gèneres

Sense gènere

Valoració

Mitjana: (4.25)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5 1
5

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,455,536 llibres! | Barra superior: Sempre visible