IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Tarzan Triumphant (1919)

de Edgar Rice Burroughs

Altres autors: Mira la secció altres autors.

Sèrie: Tarzani lood (14. raamat), Tarzan (15)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
445355,631 (3.4)3
Fantasy. Fiction. Science Fiction. Historical Fiction. HTML:

An evil stalks the land of Tarzan of the Apes. Tarzan follows them patiently waiting for the time to strike these intruders. But they were not the only evil that stalked the lands, in the small valley of the Ghenzi Mountains, the last remnants of an ugly, perverted people dwelled in what they called their faith. It was an ancient belief, now they were wicked and many of them were insane. They have captured Lady Barbara Collis and meant to use her as a human sacrifice!

.… (més)
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 3 mencions

Es mostren totes 3
Afrika, tæt på Italiensk Østafrika, ca 1925
Indeholder kapitlerne "Prolog", "1. Traadene samles", "2. Midians Land", "3. 'Træfferen'", "4. Traadene samles", "5. Da Løven angreb", "6. Genesaret Søen", "7. Slavejægeren", "8. Bavianerne", "9. Den store spalte", "10. I Fjendeklør", "11. Korsfæstelsen", "12. Ud af Graven", "13. 'Træfferen' maa spadsere", "14. Flugten", "15. Paa Sporet", "16. En Mand møder et 'Skørt'", "17. De bedste tre af de fem", "18. Ved Vandhullet", "19. Fangst", "20. Den lange Nat", "21. Wazirierne", "22. Den sidste Maske væves".

Skæbnen har fra for 1800 år siden med udgangspunkt i Efesianeren Augustus, som var en de første, som Paulus omvendte til kristendommen, og som giftede sig med en ung lyshåret pige på Rodos spundet et sindrigt spind. En kvindelig pilot, lady Barbara Collis, datter af Jarlen af Whimsey, forsøger at flyve over Ghenzie-bjergkæden for at sætte rekord ved at flyve fra Cairo til Kapstaden uden mellemlanding. Det går ikke så godt. Hun hopper ud med faldskærm, da hun løber tør for benzin og lander i et gammelt isoleret vulkankrater, hvor hun mødes af en flok indavlede efterkommere af Augustus og hans viv. De fleste er snavsede og uklippede og mange lider af epilepsi, der er nedavlet fra Augustus. De fleste har store næser og små hager. En af de få kvikke er kvinden Jesabel, som Barbara allierer sig med og de får et frirum fra Abraham, som hersker over den lille stamme, der har fået biblen galt i halsen og taler et for Barbara uforståeligt sprog.
På et passagerskib fra USA til England møder en chicago-gangster, Danny Patrick kaldet "Træfferen", en geolog Lafayet Smith. Selv om de er langt fra ens, bliver de venner og Danny trænger til en ferie fra gangsteropgør og slår følge med Lafayet, der er på vej til Afrika for at jage interessante sten.
Stalin har sendt en agent Leon Stabutch afsted til Afrika for at forsøge at fjerne de forhindringer, der ødelagde russernes første forsøg - ledet af Peter Zweri - på at vinde indflydelse. Forhindringerne hedder Tarzan. Denne har lige forladt sit land for at blande sig i en affære med nogle Shiftas fra Abessinien, der generer Høvdingen for Bangalo Folket. Shiftaerne er ledet af en ond hvid mand og derfor blander Tarzan sig og tager mod nord. En storvildtjæger Lord Passmore er på vej mod nogenlunde samme område. En flok af shiftaerne overfalder Stabutch og tager ham til fange. Hans folk er flygtet uden at hjælpe ham og hjælpernes leder Goloba bliver udspurgt af Tarzan, så han ved meget tidligt i historien at en russer er involveret og aktivt har forhørt sig om ham. Lidt senere er han heldig og er i nærheden, da en løve angriber Danny og dennes gevær svigter. Tarzan dræber løven Numa og Danny lover til gengæld al mulig hjælp hvis Tarzan skulle få det behov. Tarzan udspørger Danny og Lafayet og er tilfreds med at Dannys maskingevær ikke er tænkt til jagt.
Barbara Collins er de fakto fange ved Midian-folket og deres leder Abraham. Situationen bliver ikke bedre, da Barbara redder Jesabel fra druknedøden efter at Abraham har ofret hende til Gennesaretsøen. Senere dømmer han Barbara til samme skæbne, men hun kan både svømme og dykke, så hun overlever på et hængende hår.
Stabutch er fange ved en italiener, Dominic Capietro, og denne viser sig heldigvis også at være kommunist. Stabutch spørger til Tarzan og Capietro er heller ikke begejstret for denne. Han vil gerne hjælpe Stabutch til at komme tæt på Tarzan, men selv skal han ikke nyde noget.
Imens er Lafayet og Danny kommet tæt på samme sted, men det er fordi Lafayet kigger efter mineraler. Faktisk kigger han så meget på mineraler og så lidt på andre ting, at det lykkes for ham at fare vild helt alene. En løve skræmmer ham ind i en smal dal og således ender ham med at finde ind i krateret, hvor Midian-folket bor. Han redder Barbara og Jessica fra en slem død.
Tarzan har imens fulgt solen Kuda og mødt bavianerne Tongani og reddet en af dem fra panteren Sheeta. Bavianernes leder slutter venskab med Tarzan og peger i retning af nogle andre hvide.
I Lafayets lejr er Danny blevet urolig og går ud at lede efter Lafayet. Undervejs kommer han til at redde Tarzan, der er blevet fanget af Stabutch og Capietro, som han ellers udspionerede.
De udveksler oplysninger. Tarzan går videre for at finde Lafayet og Danny går tilbage til sin lejr, hvilket er lidt dumt, for Stabutch og Capietro er dukket op der og har taget kontrollen med lejren. Danny bluffer dog og lader som om han ikke kender noget til noget. Senere sniger Tarzan sig ind stille som Histah slangen og befrier Danny. Senere redder Tarzan også Danny fra en panter og de følger så Smiths spor. Danny kommer væk fra Tarzan, men finder til gengæld Jesabel, som han bliver helt fortryllet af. Hun stiller mange spørgsmål og han svarer til gengæld i en jargon, som hun ikke forstår ret meget af. Kort efter kommer nogle shiftaer forbi og pander Danny ned og snupper Jesabel. Hun kommer med tilbage til røverlandsbyen, hvor Stabutch og Capietro spiller kort om hende, mens de drikker bravt. Capietro vinder, Stabutch beskylder ham for snyderi og ender med at stikke ham koldblodigt ihjel, hvorefter han gemmer liget og stikker af med Jesabel.
Imens er Danny kommet til sig selv igen og han opdager Stabutch og tager forfølgelsen op.
Tarzan har i mellemtiden fundet Barbara og Lafayet. Han følger dem til Lord Passmores safari og sætter dem af der. Stabutch og Jesabel er faret vild og overnatter et tilfældigt sted. Næste morgen opdager Stabutch at Tarzan er i nærheden og faktisk er på skudhold, men han får bukkefeber og rammer forbi. Det er selvfølgelig fatalt for Tarzan rammer ikke forbi.
Jesabel er flygtet imens og hun og Danny finder hinanden.
På vej tilbage bliver Tarzan overfaldet af en flok af shiftaerne og taget til fange efter en kort hektisk kamp. Shiftaerne når også at samle Jesabel og Danny op ved samme lejlighed og give dem samme behandling. Tarzan bruger næsten en hel dag på at få sine bånd løsnet, men så tager det også kun et par minutter at forlade lejren. Jesabel får Danny til at gnave hendes bånd over og det tager også lang tid. Hun får løsnet hans bånd og de opdager at hans maskingevær ligger lige i nærheden og det kommer i god brug, da Tarzan og hans waziri-krigere i det samme angriber lejren. Shiftaerne kommer i dobbeltild og resterne af dem overgiver sig.
Lafayet og Barbare undrer sig over at de ikke har set Lord Passmore i lejren nogensinde, men det er ikke så sært for det er et dække for Tarzan.
Jesabel og Danny danner par og vil tage til Californien og åbne en tankstation. Lafayet og Barbara tager til England og Lafayet vil studere Englands geologi. Så de gode gifter sig og de onde er døde.

I de engelske udgaver hedder Peter Zweri faktisk Peter Zveri og Lafayet Smith hedder Lafayette Smith og Jesabel hedder Jezebel. ( )
  bnielsen | Mar 10, 2017 |
A routine adventure, with some droll moments as Tarzan rescues a geologist and a friendly gangster from Chicago from the degenerated descendants of early Christian refugees from Rome. ( )
  burnit99 | Jan 1, 2007 |
Evil men had come to the land that belonged to Tarzan of the Apes, looting and killing as they moved. Patiently, the ape-man pursued them. But there was other evil. In a small valley of the Ghenzi Mountains, the last remnants of an ugly, perverted people dwelled in what they called their faith. It was an ancient belief - one that had come with their ancestors from Rome nearly 2000 years before. Now they were wicked and many of them were insane. Now they had captured Lady Barbara Collis and meant to use her as a human sacrifice- unless Tarzan arrived in time!
  rajendran | Jul 23, 2006 |
Es mostren totes 3
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (11 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Edgar Rice Burroughsautor primaritotes les edicionscalculat
Abbett, RobertAutor de la cobertaautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Tapio, Jaakko V.Traductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
[None]
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
[None]
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Time is the warp of the tapestry which is life.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
Informació del coneixement comú en hongarès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Fantasy. Fiction. Science Fiction. Historical Fiction. HTML:

An evil stalks the land of Tarzan of the Apes. Tarzan follows them patiently waiting for the time to strike these intruders. But they were not the only evil that stalked the lands, in the small valley of the Ghenzi Mountains, the last remnants of an ugly, perverted people dwelled in what they called their faith. It was an ancient belief, now they were wicked and many of them were insane. They have captured Lady Barbara Collis and meant to use her as a human sacrifice!

.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.4)
0.5
1
1.5 1
2 6
2.5
3 26
3.5 7
4 18
4.5 1
5 5

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,242,157 llibres! | Barra superior: Sempre visible