IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Nieuwe avonturen van Pietje Bell

de Chr. van Abkoude

Sèrie: Pietje Bell (3)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
443572,058 (3.54)1
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 1 menció

Es mostren totes 3
Pietje Bell is altijd een goed boek voor kinderen om te lezen. Het gaat over een jongen die een beetje baldadig is. Het is vooral een jongens boek. Het gaat ook over het verleden, hoe het was voor Pietje om eten te stelen en hoe het ging in zijn huis met zijn pleegmoeder. Jongens kunnen zich vergelijken met Pietje Bell en de baldadigheid maar ook de liefdevolle eigenschappen van Pietje Bell overnemen. ( )
  Olehsleiden | Jan 9, 2017 |
Puur jeugdsentiment. ( )
  KoKele | Apr 2, 2013 |
Pietje Bell is de zoon van een vrolijke schoenmaker in de Breestraat in Rotterdam. Later verhuist Pietje met zijn ouders naar de Heerenstraat, waar de mensen van een iets betere "stand" zijn. Pietje Bell is een ondeugend jongetje met een hart van goud. Het is niet zo dat hij echt kwaad in de zin heeft, hij probeert de mensen aan het lachen te maken, vrolijkheid te brengen of te helpen, maar dat gaat eigenlijk altijd verkeerd. Volwassenenen vinden hem vaak een deugniet, letterlijk iemand die nergens voor deugt. Piet's zuster Martha is verloofd en later getrouwd met Paul Velinga, zoon van een voorname familie. Paul die heeft wel lol in Pietje, hij is zowat de enige die hem begrijpt. En dan is er nog de oude tante Cato, met haar grote neus met een pukkel erop (bedoeld wordt een wrat), waar Pietje een touwtje aan bindt om hem af te binden terwijl ze slaapt. Immers, wat zal ze dat fijn vinden als ze die lelijke pukkel kwijt is en Pietje dat maar mooi voor elkaar heeft gebracht!!! Nee dus....tante gilt alles bij elkaar, want er hangt een draad aan haar neus....

Piet's grote vijand is drogist Geelman met zijn superbrave zoon Jozef. Maar Pietje zelf ziet dat niet zo, hij heeft geen hekel aan Geelman, die wel aan hem. Maar als hij vader Bell daarover aanspreekt, moet die alleen maar lachen.

Als Pietje volwassen is geworden, wordt hij journalist bij het fictieve Rotterdamse blad De Morgenpost, de krant die vroeger schande over zijn kwajongensstreken sprak. Hij weet een vriend uit handen van een criminele familie te halen die hem wil laten opsluiten in een inrichting. De vriend vertrekt daarna naar Amerika en dat lijkt Pietje ook wel wat. Als journalist gaat hij ook naar Amerika. Vader Bell is intussen geen schoenlapper meer, maar heeft een heuse schoenwinkel. Uiteindelijk komt Piet weer terug, na in Amerika een gangsterbende te hebben ontmaskerd, trouwt hij en krijgt drie zonen, die al even "ondeugend" zijn als hij zelf was. Piet is dan hoofdredacteur van de krant.

De serie speelt in het Rotterdam van voor 1940; allerlei plaatsen in de stad die in de boeken voorkomen bestaan niet meer. [ wikipedia.nl ]

Ik kreeg en las dit boek in pocketvorm (uitg. kluitman(?) als kind omstreeks 1970 voor het eerst. Wat heb ik heb genoten! En nu weer (nog steeds dus), bij (her)lezen van nieuwe uitgave is duidelijk hoe meesterlijk door Chris van Abkoude aan Pietje Bell een tijdloos karakter is meegegeven. ( )
  Tomenno | Mar 22, 2008 |
Es mostren totes 3
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes sèries

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Kluitman jeugdserie (j 4, j 1004)
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en neerlandès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.54)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 6
3.5 1
4 4
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,230,630 llibres! | Barra superior: Sempre visible