IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Rantanplan, tome 7 : Le Fugitif (1974)

de Morris (Dessins), Xavier Fauche (Scenario), Michel Janvier (Dessins), Jean Leturgie (Scénario)

Altres autors: Mira la secció altres autors.

Sèrie: Rantanplan (7)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
331730,855 (3.88)Cap
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

USA, Det vilde vesten, ca 1880
I fængslet er det endnu en gang blevet den første i måneden og der kommer uanmeldt besøg af en nidkær inspektør, der mener at fængselshunden Ratata spiser for meget. Han forsøger at tage madskålen væk og bliver prompte overfaldet af hunden. Fangevogteren Pavlov med ansvar for hunden bliver ked af det, da inspektørens indberetning nogle dage senere udvirker at Ratata bliver forflyttet til Alcatraz fængslet. Som erstatning får fængslet hundeagent Wolf og en farlig fange Clyde Powder. Det spænder ikke godt af, for Wolf er vant til at holde justits på alle måder. Fangerne må arbejde den normerede tid med at slå skærver og med den fart bliver fængslet snart nødt til at købe flere sten og det går ud over budgettet.
I Alcatraz bider Ratata direktøren, men han har en håndprotese af jern, så det virker ikke så godt. Næste offer er den fangevogter, der dirigerer fangernes skærveknusning. Ratata bliver sat til at vogte et hold fanger, men giver sig i stedet til at grave et hul eller måske en hel tunnel? Fangerne slår deres vogter ned og følger efter Ratata til udenfor muren. Det sætter direktøren dog en stopper for. Almindelig vagthund duer Ratata heller ikke som, for den spiser af dynamitten og får fangevogteren til at tabe sin tændte lygte ned i resten. Kabummm!
Det udløser en straf, nemlig anbringelse i sikringscellen (hvor Tony Parker allerede sidder). Tony er en del af makkerparret Tony & Clyde og den anden halvdel sidder jo som bekendt nu i Ratata's gamle fængsel.
Sikringscellen er omgivet af en vandgrav med krokodiller i og det koster vagtnr 253/27 livet at forsøge at få Ratata med over den smalle bro. Den anden vagt fuldfører opgaven, men fængselsdirektøren begynder at spekulere på at slippe af med Ratata. I det andet fængsel har den anden fængselsdirektør det på samme måde med Wolf.
Ratata graver hul i gulvet i sikringscellen og det udnytter Tony til at få ram på vagt 491/100 og flygte. Direktøren opdager det dog, men kan ikke forhindre det. I det andet fængsel organiserer fængselsdirektøren en fangeflugt for at få Wolf forflyttet, men Wolf er snedigere end som så. Selv direktørens kæreste, Gladys, kan ikke komme ind i fængslet, for det ville jo være mod reglementet.
Alcatraz direktøren forfølger Tony Parker ved at bruge Ratata som sporhund. Det ender galt og direktøren er ved at blive ristet, mens Ratata bliver til chow-chow i karry i Chinatown. Direktørens undergivne Jawohl redder ham, selv om direktøren bliver ved at uddele disciplinærstraffe til alt og alle, der forsøger at hjælpe ham. Ratata fører dem i ring i en række livsfarlige kløfter og bjerge. Jawohl minder om at Tony nok er på vej til fængslet, hvor Clyde er. Direktøren napper en hestevogn, som han tror han selv har bestilt, men det er den nidkære inspektørs.
Nu er scenen sat til at Alcatraz-direktøren kan ankomme, kort før inspektøren. Og da denne kommer, bliver han overfaldet af Wolf, for det har Pavlov trænet hunden til. Mens inspektøren bliver lappet sammen, dukker Tony op forklædt som fangevogter, men det gennemskuer Alcatraz-direktøren jo nemt. Til gengæld har den nidkære inspektør nu en masse anklagepunkter mod Alcatraz-direktøren.
Han og Jawohl trækker sig tilbage og alt bliver som det var før. Bortset fra at Tony og Clyde nu 'bevogtes' af den meget vagtsomme hund, Ratata.

Det er jo en del af genren, at vi skal ende ved udgangspunktet. så det er svært at klage over. En roadmovie af type Ud og hjem igen. ( )
  bnielsen | Jun 15, 2021 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (1 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
MorrisDessinsautor primaritotes les edicionsconfirmat
Fauche, XavierScenarioautor principaltotes les edicionsconfirmat
Janvier, MichelDessinsautor principaltotes les edicionsconfirmat
Leturgie, JeanScénarioautor principaltotes les edicionsconfirmat
Studio LeonardoCouleursautor secundarialgunes edicionsconfirmat

Pertany a aquestes sèries

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Informació del coneixement compartit en finès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en finès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.88)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,473,004 llibres! | Barra superior: Sempre visible