IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Christopher Unborn

de Carlos Fuentes

Altres autors: Mira la secció altres autors.

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
327279,443 (3.31)12
Mexico, 1991: Black acid rain falls on "Makesicko City", the most polluted, most populated city in the world. Amid this apocalyptic landscape a prize is being offered to the first child born on the 500th anniversary of Columbus' discovery of America. That child is the narrator of this passionate, savage novel by one of the world's preeminent writers.… (més)
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 12 mencions

Es mostren totes 2
Klassikerlæsningen er nået til 1987, hvor mexicanske Carlos Fuentes udgav sin store roman Kristoffer Ufødt. Det er en sælsom historie, ikke mindst fordi fortælleren er et ufødt barn, der fra moders liv fortæller om sine forældre og om det mexicanske samfund, de lever i.

Historien udspiller sig i 1992, hvor Angel og Angeles efter en pludselig indskydelse prøver at vinde ”Kristoffer-konkurrencen” ved at få en søn på 500-årsdagen for Columbus’ opdagelse af Amerika. I virkeligheden er det en gimmick for at holde masserne i ro og kritikerne af det det gennemkorrumperede politiske system i ave.

Der er nemlig i høj grad tale om en dystopi. Mexico er i opløsning med afståelse af flere provinser, mens den politiske ledelse udelukkende er optaget af at beholde magten, om nødvendigt med vold, og af at rage til sig, mens landet tynges af udlandsgæld, efterveerne af det store jordskælv i 1985 og almindelig elendighed.

Midt i dette morads drager Angel og Angeles ud på en vild rejse fra Acapulco til Mexico City og tilbage igen. Undervejs møder de den sataniske Moreno, en falleret chilensk sangerinde, Andels onkler, De fire Forpulede, der både er et band og en bande, og mange, mange flere. Det hele er en voldsom, speedsnakkende udlevering af et samfund, som Fuentes holder af, men som han også føler behov for at svinge svøben over.

Bogen prøver ikke at skjule, at den er en roman. Tværtimod omtales forfatteren i flere sammenhænge – uden at det dog ser ud til, at fortælleren kender sit ophav – og Kristoffer appellerer hyppigt til sin læser om at følge med og tage del i hans oplevelser. Han eksisterer i sproget og i fortællingen, og når der tales til læseren er det også et forsøg på at få ham til at engagere sig i Kristoffers liv og i den genfødsel af Mexico, som Fuentes håber på.

Sproget er fantastisk oversat af Uffe Harder, og selvom det nogle gange kan blive lidt for meget af det gode, så er der også vilde passager fulde af ordspil. Det er en ordvulkan i akut udbrud – her fra selve undfangelsen:

”Min dronning: giv mig Amerika, giv din lille Ángel dit lille Amerika; lad mig nærme mig dit Guanahani, Ángeles, kærtegne din Mexicanske Golf, Kilde dit Mississippi-delta, så det bliver dejligt, ophidse dit Cuba, blive opslugt af din Darien-Bugt.
Giv mig Amerika, Ángel: kom, min Martin Fierro, her er din pampa, min, giv mig dit Veragua, kom tæt på med dit Maracaibo, tag mit Honduras, lad dit Tabasco komme, kys mit Key West, Vene, Vene, Venezuela, kast anker i min havn, den er rig, Puerto Rico, lad mig beholde den store Cayman, lad mig føle mig på Hispaniola og et lille bid i halsen, åh, Dracula, åh Santiago, Dronningens Haver, Nombre de Dios!” (s. 14)

Det er da også en måde at gøre det på!

Romanen er stor i omfang og fuld af barokke indfald. Det er bestemt underholdende og tankevækkende, men det bliver også lidt for meget. Jeg havde i hvert fald svært ved at følge de mange personer, der kommer og går. Det er en fornøjelse at læse bogen, men den fornøjelse måtte godt være et par hundrede sider kortere. ( )
  Henrik_Madsen | Aug 16, 2012 |
Es mostren totes 2
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (3 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Fuentes, CarlosAutorautor primaritotes les edicionsconfirmat
Harder, UffeTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
MacAdam, AlfredTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Zins, CélineTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en francès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Naturally,
to my mother
and my children
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
"Mexico is a country of sad men and happy children," said my father, Angel (twenty-four years old), at the instant of my creation.
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
Informació del coneixement compartit en francès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Mexico, 1991: Black acid rain falls on "Makesicko City", the most polluted, most populated city in the world. Amid this apocalyptic landscape a prize is being offered to the first child born on the 500th anniversary of Columbus' discovery of America. That child is the narrator of this passionate, savage novel by one of the world's preeminent writers.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.31)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5 1
3 9
3.5 1
4 5
4.5 1
5 3

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,469,774 llibres! | Barra superior: Sempre visible