IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.
Hide this

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

Very Good, Jeeves de P.G. Wodehouse
S'està carregant…

Very Good, Jeeves (edició 1975)

de P.G. Wodehouse (Autor)

Sèrie: Jeeves (3)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
1,918276,349 (4.21)98
A Jeeves and Wooster collectionAn outstanding collection of Jeeves stories, every one a winner, in which Jeeves endeavours to give satisfactionBy saving a grumpy cabinet minister from being marooned and attacked by a swan -in the process saving Bertie from his impending doomBy rescuing Bingo Little and Tuppy Glossop from the soup (twice each)By arranging rather too many performances of the song 'Sonny Boy' to a not very appreciative audienceAnd by a variety of other sparkling stratagems that should reduce you to helpless laughter.… (més)
Membre:Sarah_UK
Títol:Very Good, Jeeves
Autors:P.G. Wodehouse (Autor)
Informació:Penguin Books (1975), 256 pages
Col·leccions:La teva biblioteca
Valoració:
Etiquetes:No n'hi ha cap

Detalls de l'obra

Molt bé, Jeeves de P. G. Wodehouse

  1. 01
    What Ho, Automaton! de Chris Dolley (Keeline)
    Keeline: What Ho, Automaton! is based on the Jeeves stories
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 98 mencions

Es mostren 1-5 de 27 (següent | mostra-les totes)
Indeholder "1. Jeeves og den truende fare", "2. Gamle Sippys mindreværdskompleks", "3. Jeeves og Sangenes Sang", "4. Jeeves og hunden", "5. Jeeves og kunsten", "6. Den lutrende kærlighed", "7. Jeeves og den gamle skolekammerat", "8. Når der går ild i gamle huse", "9. Unge Tuppys ildprøve".

"1. Jeeves og den truende fare" handler om at Bertie Wooster er blevet indkaldt til et tre-ugers ophold på tante Agathas landsted ved Woollam Chersey i grevskabet Herts. Han var helst fri, men Agathas ord er lov. Tjeneren Jeeves er med, hvilket er en god ting for Berties ven Bingo Little er der også og det er opskriften på ballade. Bingo har sendt Bertie et telegram, men glemt underskriften. Og tænkt på at sende et brev, men glemt det. Men Bingo mener at Bertie skal lade som om de ikke kender hinanden. Bingo har nemlig scoret jobbet som huslærer for Berties fætter Thomas. Det undrer Bertie, for Bingo er nygift og burde være i Amerika. Bingo tilbyder ingen forklaring på sin tilstedeværelse og dagene slæber sig afsted for Bertie skal underholde en Mr. Filmer, der er antiryger og afholdsmand. Bingo søger til sidst Jeeves assistance og lægger kortene på bordet. Hans kone, Rosie, tog til Amerika i en seks ugers tid og efterlod ham på kajen med en klækkelig sum husholdningspenge og en pekingeser. Det ville have været fint, men desværre satsede han pengene på en hest, der kom ind som nr sidst. Derfor er han nu privatlærer for Thomas, som for en dags tid siden blev taget i at ryge af mr. Filmer. Thomas bærer nag, så nogle dage efter sørger han for at mr. Filmer strander på en ø i regnvejr og endda bliver angrebet af en rasende svane. Bertie og Jeeves kommer til undsætning. Og Jeeves planter ideen om at Bertie står bag og redder derved Bertie fra at blive privatsekretær for mr. Filmer.
"2. Gamle Sippys mindreværdskompleks" handler om at Mr Sipperley, der er forelsket i miss Gwendolen Moon, men ikke tør sige det. Han er redaktør for et tidsskrift, men tør ikke afvise sin gamle rektors hakkelse, når han kommer og vil have det i bladet. Jeeves fikser det, så Gwendy og Sippy finder sammen, Sippy finder modet til at vise rektoren døren og Jeeves slipper af med en hæslig vase, som Bertie har købt for nylig. Som ekstra bonus får Bertie en pose mel i hovedet og vi får at vide at Tante Agatha hedder mrs Spenser Gregson.
"3. Jeeves og Sangenes Sang" handler om at Bertie har noget at hævne overfor Tuppy Glossop efter at denne en aften i "Dronernes Klub" har lokket ham til noget armgang over en vandløb og så sørget for at han faldt i. Men nu dukker Tuppy op og beder om hans hjælp til at holde på en pige, Cora Bellinger, så Bertie kan ikke så godt sige nej og have sin ære i behold. Berties tante Dahlia vil til gengæld have Bellinger-forbindelse afbrudt, så Tuppy igen begynder at belejre hendes datter Angela. Jeeves udtænker en plan for at gøre Tuppy til grin ved at lade Bertie synge "Sonny Boy" til en underholdningsseance, lige inden Tuppy skal synge, for Tuppy har øvet sig på samme sang. Ifølge Bertie er publikum bananmænd, gadefejere og tredje rangs boksere. Aftenen bliver uforglemmelig, for Jeeves har sørget for at de to inden Bertie også har sunget Sonny Boy og han har også sørget for at hverken Bertie eller Tuppy ved noget, før de har sunget færdig. Mesterstykket er dog at Cora Bellinger først kommer efter at Tuppy har sunget og Jeeves får hende til at tro at Tuppy gerne vil have hende til at synge "Sonny Boy". Det udløser tumulter og Cora smækker Tuppy en på hovedet. Så han falder tilbage til Angela præcis efter planen. Jeeves plan, altså.
"4. Jeeves og hunden" handler om Tante Agatha og hendes hund, en West Highland terrier, ved navn McIntosh. Den er på pension ved Bertie mens Agatha er ude at rejse. Desværre har Bobbie Wickham inviteret sig selv på lunch og haft en lille dreng og hans far mr Blumenfeld med. For at indsmigre sig ved faderen har Bobbie foræret drengen McIntosh. Jeeves foreslår Bertie at stjæle hunden tilbage og det lykkes fint bortset fra at mr Blumenfeld dukker op kort efter. Jeeves forklarer nænsomt at Bertie er lettere sindssyg og specielt gør amok ved synet af fede mænd. Det passer fint på mr Blumenfeld, så han skynder sig væk igen.
"5. Jeeves og kunsten" handler om at Bertie er brændt varm på en Gwladys Pendlebury, som er malerinde. Bertie kan ikke tage med sin Tante Dahlia ud at sejle, for hans rival Lucius Pim. Hun vædder på at Jeeves vil forpurre forbindelsen og sikkert også slippe af med det maleri, hun har malet af Bertie og Jeeves. Da Bertie kommer tilbage opdager han at Gwlady har været der. Hun er kommet til at køre Lucius ned og han ligger nu med et lettere benbrud i gæsteværelset hos Bertie. Næste dag bilder Lucius sin søster Beartice Slingsby ind at det var Bertie og ikke Gwlady, der kørte ham ned. Bertie sender blomster til hende, men det bliver misforstået og hendes mand suppeekstraktfabrikant Slingsby dukker op for at skælde ud, men han snubler i en golfbold og kommer til skade, så han også bliver indlagt på et gæsteværelse. Bertie flygter og overlader det til Jeeves at formilde Slingsby. Det gør Jeeves ved at foreslå at maleriet kan bruges som reklame for suppekstrakt. Bertie kommer efter nogle uger tilbage til London, hvor maleriet pryder alle vægge. Og Lucius er blevet forlovet med Gwlady. Som forudset af Jeeves, bliver udfaldet at Jeeves og Bertie tager på tur i yachten med Tante Dahlia. Til alles tilfredshed.
"6. Den lutrende kærlighed" handler om Bertie der er på ferie ved Tante Dahlia. Det samme er en mr Anstruther på halvfjerds, som for at få fred har udlovet en dusør til den af de to drenge, Thomas og Bonzo, der opfører sig pænest. Dahlia har væddet sin præmie kok Anatole mod Jane Snettishams kokkepige på at det ikke går. Det ender med at Jeeves bliver tilkaldt og han foreslår at få en helt tredje djævel, nemlig Sebastian Moon, på banen. De to drenge er forelskede i hver sin filmstjerne (Gretha Garbo og Clara Bow) og det lykkes på den konto at få dem til at slås. Jeeves bliver rigeligt belønnet for denne dåd.
"7. Jeeves og den gamle skolekammerat" handler om Bingo Little, der er blevet gift med Rosie M. Banks. Alt er idel lykke, indtil Rosie inviterer en skolekammerat Laura Pyke til at komme og besøge dem en uge eller to. Hun er helsefanatiker og Bingo er ved at visne hen, da bøffer, bacon, sandwich og pølser bliver afløst af vegetarisk pulvermiks. På en picnictur får Jeeves udvirket at Bingos picnic-kurv ikke kommer med. På vejen hjem kører Rosie, Laura og Bertie i Bingos bil, men den løber tør midt ude på landet og der er hverken mad eller benzin. Rosie og Laura ryger i totterne på hinanden og Bingo dukker op og redder situationen og ægteskabet.
"8. Når der går ild i gamle huse" handler om Berties onkel George, der sin høje alder til trods er brændt varm på et meget ungt fruentimmer. Jeeves udvirker at hendes tante og onkel George kommer til frokost og George finder ud af at tanten er hans gamle flamme. Alt ender godt, men Bertie må gøre sig usynlig mens Tante Agatha raser over at George (som er adelig med titlen Lord Yaxley) vil gifte sig med den gamle flamme, som jo netop ikke er adelig.
"9. Unge Tuppys ildprøve" handler om at Tuppy forsøger at imponere en landlig hundepige frk Dalgleish ved at være med på holdet i et spil Rugby mellem landsbyerne Upper Bleaching og Hockley-cum-Meston. Rugby vil her sige Landsby-Rugby dvs et stort set uorganiseret slagsmål, hvor alle indbyrdes stridigheder fra det forgangne år skal hævnes. Tuppy bliver banket mør helt ind til knoglerne, men giver også meget igen. Til gengæld har Jeeves sørget for at pigen er taget til London for at se på en irsk vagtelhund i stedet for at overvære kampen. Tuppy skynder sig tilbage til sikker havn, som er Tante Dahlias datter Angela.

I forhold til den engelsk udgave tror jeg at vi mangler "Jeeves and the Yule-tide Spirit" og "Jeeves and the Kid Clementina ", men de må kunne findes andetsteds. Men historierne her er superskægge i sig selv. ( )
  bnielsen | Mar 19, 2021 |
Funny, but overstays its welcome with stupid plot elements that could be solved in each case by saying "no thanks." Abandoned. ( )
  isovector | Dec 13, 2020 |
Very Good, Jeeves is the best of the Jeeves and Wooster short story collections - and also the last. Published in 1930 (when Wodehouse was about to turn 50), this collection represents something of a turning point. The narrative voice is more assured, the supporting characters many and varied, and the irony falls thicker and faster. They remain rich gems; only one or two are required to fill up. But there is something increasingly formulaic, so that it's not hard to see why the master decided it was time to shift his characters into novels from here on out.

(Rather than purchasing this volume, track down the omnibus The World of Jeeves which collects all the Jeeves and Wooster short stories in one.) ( )
  therebelprince | Nov 15, 2020 |
Brilliant, quotable, hilarious . . . I am starting to sound like a dotty old aunt raving about her favorite nephew/Pekinese, but there you have it, Pelham Greenville has done it again. Strongly recommended. ( )
  charlyk | Nov 15, 2019 |
This review is written with a GPL 4.0 license and the rights contained therein shall supersede all TOS by any and all websites in regards to copying and sharing without proper authorization and permissions. Crossposted at WordPress, Blogspot & Librarything by Bookstooge’s Exalted Permission

Title: Very Good, Jeeves
Series: Jeeves Omnibus #3.3
Author: P.G. Wodehouse
Rating: 4 of 5 Stars
Genre: Humor
Pages: 273
Format: Digital Edition

Synopsis:


Another collection of short stories about Bertie Wooster and his fish-fed super-brainy man-servant, Jeeves.

Whether it is potential marital status change for Bertie (who seems to be afraid of said status), or a friend being forced to eat nothing but vegetables because of his wife's friend, or an Aunt forcing Bertie to something he doesn't want to (like pay off a waitress who Bertie's Uncle George wants to marry), Bertie is always in a maelstrom of chaos. Thankfully, with Jeeves guiding the good ship Wooster, the apparently inevitable crash upon the rocks never happens and it is smooth sailing, until the next adventure.

My Thoughts:

The only complaint I have about short story collections is that it is wicked hard to synopsize each and every one. So as I've written before, and I'm sure you may have noticed, I simply don't. Of course, I also have to complain about these omnibus editions, yet again. This book was the 3rd book published by Wodehouse and yet it is the 9th book in these collections. It also has no relationship in time to the previous book or two. What phracking idiot curated these anyway? I'd like to make them walk the plank, after I've tied them to the mast and given them a taste of the cat'o'nine tails!

Staying on the nautical theme, this was a boatload of fun. Captain Wodehouse excels in navigating the reader through a funny story that has a beginning, a middle and an end all within 10-40 pages. For the most part, Wodehouse's humor tickles my fancy so even if the particulars of a story doesn't really interest me, the humorous shenanigans do and that keeps me reading. I experienced no doldrums while on this pleasure cruise and what's more, none of the offerings gave me food poisoning or led me to being sick.

Good times!

★★★★☆ ( )
  BookstoogeLT | Nov 15, 2019 |
Es mostren 1-5 de 27 (següent | mostra-les totes)
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Premis i honors
Epígraf
Dedicatòria
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
To E. Phillips Oppenheim
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
It was the morning of the day on which I was slated to pop down to my aunt Agatha's place at Woollam Chersey in the county of Hers for a visit of three solid weeks; and, as I seated myself at the breakfast table, I don't mind confessing that the heart was singularly heavy.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

No n'hi ha cap

A Jeeves and Wooster collectionAn outstanding collection of Jeeves stories, every one a winner, in which Jeeves endeavours to give satisfactionBy saving a grumpy cabinet minister from being marooned and attacked by a swan -in the process saving Bertie from his impending doomBy rescuing Bingo Little and Tuppy Glossop from the soup (twice each)By arranging rather too many performances of the song 'Sonny Boy' to a not very appreciative audienceAnd by a variety of other sparkling stratagems that should reduce you to helpless laughter.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Dreceres

Cobertes populars

Valoració

Mitjana: (4.21)
0.5
1 1
1.5 1
2 5
2.5 1
3 36
3.5 20
4 162
4.5 15
5 133

W.W. Norton

Una edició d'aquest llibre ha estat publicada per W.W. Norton.

» Pàgina d'informació de l'editor

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 157,250,810 llibres! | Barra superior: Sempre visible