IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Mord er den bedste Medicin

de Alfred Hitchcock

Altres autors: Mira la secció altres autors.

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
413,429,302 (4)Cap
Afegit fa poc perbog-frb, jacobzink, bnielsen, jacobZ
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Indeholder "Alfred Hitchcock: Forord", "C. B. Gilford: Drømmen om et mord", "Arthur Porgess: En bagatel af tres miles", "August Derleth: Spøgelset i biblioteket", "Ed Lacy: En vurdering af Rita", "Rog Phillips: Hele den store tur", "Lawrence Treat: En fisk i nettet", "Richard O. Lewis: Den levende dukke", "Edwin P. Hicks: Chaviskis jul", "Douglas Farr: Den hjælpeløse mand", "Robert Alan Blair: Fat Jow og Sung stødtanden".

"Alfred Hitchcock: Forord" handler om at der er ære mellem tyve. Fx er der en tyv, der har hugget en masse malerier (fra en anden tyv), men når han engang selv er død, skal malerierne leveres tilbage.
"C. B. Gilford: Drømmen om et mord" handler om Harvey Fenster, der har myrdet sin kone ved at file lidt på ledningen til vaskemaskinen. Fint nok, men han har onde drømme og ender med at file ledningen til vækkeuret over og selv dø af en kortslutning.
"Arthur Porgess: En bagatel af tres miles" handler om Sidney Pine på 58 år, der tænker på at trække sig tilbage. Hans kompagnon Neal Potter er uenig i den beslutning og derfor slår han Pine ihjel. Han forsøger også at lave et alibi vha kilometertælleren på sin bil. Sherif Denton regner ud hvordan han formentlig har brugt en motorplæneklipper til at trille kilometertælleren 60 miles ekstra frem.
"August Derleth: Spøgelset i biblioteket" handler om Solar Pons og hans makker Parker, der har fået en henvendelse fra mrs Margaret Ashcroft angående et spøgelse. De finder selvfølgelig en nedlagt jernbanetunnel, der ender bag en bogreol. Det viser sig at være en kaptajn Brensham, der sammen med sin nevø Howard Brensham har lavet svindel ved at slå en Ian Narth ihjel og få forsikringen på kaptajnen udbetalt, så de to kan leve videre på midlerne. Uheldigvis dør nevøen af et hjerteslag som 47-årig og huset bliver solgt.
"Ed Lacy: En vurdering af Rita" handler om Rita Harris, der er gift med Jim Harris junior. De to tager på jagttur ud i ødemarken sammen med Jim Harris senior og det går helt galt. Rita kommer tilbage slæbende på Jim junior, der er mere død end levende og faktisk dør efter et par dage, selv om der kommer lægehjælp til. Hun fortæller at Jim Harris senior kom til at skyde sig selv i maven og at skuddet udløste en stenskred, der sårede Jim junior alvorligt. Hun var nødt til at vælge hvem hun ville hjælpe tilbage og valgte altså manden. Relativt troværdigt, men gennemhullet da Jim senior dukker op og fortæller at hun skød ham i maven med koldt blod. Han overlevede altså og hans vidneudsagn sendte Rita i den elektriske stol. Exit Rita.
"Rog Phillips: Hele den store tur" handler om Paul Hamling, der i en lille by Bethel bliver stoppet for at køre for stærkt. Han betaler en straksbøde på 87 dollars, som han ikke får nogen kvittering for af motorcykelbetjenten. Derefter bliver han ekskorteret til et autoværksted for at få repareret speedometer og forlygte. Mekanikeren har en vis familielighed med motorcykelbetjenten. Mens det bliver fikset, spiser han på den lokale restaurant, hvor maden ikke er ret god. Ejeren ligner de to andre og da Paul brokker sig, dukker betjenten op igen og Paul betaler lidt ekstra for sin mad. Restauratøren hedder Jimmy-Joe og betjenten Donny-George. Mekanikeren mangler reservedele, så Paul er nødt til at indkvartere sig hos endnu et familiemedlem. Her kommer han til at skubbe til endnu en, der viser sig at hedde Onkel Theodore og er borgmester i byen. Politimesteren Store-Leroy kommer til og Paul bliver sat i arresten, hvor han næste dag får Johny-Jake Bemis som forsvarer. Både forsvarer og dommer og politimester ligner selvfølgelig hinanden. Forsvareren overtaler sin onkel, dommeren, til at tillade kaution og onkel Davey-Jack kan selvfølgelig hjælpe. Han er bankdirektør og bare Paul åbner en konto på 6422 dollars i byens bank, så passer det lige med kautionen. Paul bliver blanket af, men kan trods alt køre videre mod Chicago, men hvor mange småbyer er der inden han når dertil?
"Lawrence Treat: En fisk i nettet" handler om politimændene Bass og Salmon, der bliver kaldt fiskepatruljen af deres vittige kollegaer. En Tony Amalfi har opdaget noget værdifuldt under nedrivning af en bygning og det bliver hans død. De to opdagere finder Tony og i løbet af den næste dags tid får en kriminalassistent og de to sporet sig ind på sjakformanden Donlan, men han nægter at have dræbt Tony selv om der er rigeligt med indicier. Salmon tænker sig lidt om og opdager at den mest sandsynlige forklaring er at det er hans makker, Bass, der har gjort det, så den mistanke lufter han for kriminalassistenten. Med lidt held får han en ny makker, der hedder et eller andet normalt, som fx Rumplemeyer.
"Richard O. Lewis: Den levende dukke" handler om et smykketyveri fra en juleudstilling. Tricket er at bruge en kvindelig dværg, men desværre bliver hun dræbt af vanvare og smidt i ovnen i kælderen eller måske ikke alligevel?
"Edwin P. Hicks: Chaviskis jul" handler om Joe Chaviski, der er pensioneret chef for kriminalpolitiet i Fort Sanders og barnløs enkemand og derfor ikke har noget bedre at tage sig til en juleaften end at droppe ind på stationen og tilbyde sin hjælp. Han får en tjans i en patruljevogn og de napper en gammel bekendt, der har hugget julegaver fra biler i nærheden. Han har også hugget legetøj til sit barnebarn, siger han, så Joe arrangerer en lille indsamling, så han kan lege julemand. Barnebarnet viser sig nu at være en kidnappet 3-årig, Jimmy Wells, som Joe får befriet samtidigt med at han arresterer Jed Frankie for kidnapningen.
"Douglas Farr: Den hjælpeløse mand" handler om Rudolph Iser, der har en nevø George og en niece Karen. Rudolph er lammet efter en hjerneblødning, men Karen arrangerer det, så han skyder George. Politiet bliver tilkaldt og kriminalassistent Dorsic kan ikke gøre noget, selv om han hurtigt gætter sammenhængen. Rudolph dør af ophidselsen, men Karen dukker op og håner liget, hvilket er dumt, for der er lidt trækninger tilbage i aftrækkerfingeren.
"Robert Alan Blair: Fat Jow og Sung stødtanden" handler om Fat Jow, der forhindrer at Sung stødtanden bliver nappet tilbage af de røde kinesere. Han får også On Leong-Sa til ikke at tage tilbage og måske får han endda sin modstander Dynya til at søge asyl i USA?

Små sjove og giftige noveller. Fat Jow optræder også i en af de andre Hitchcock Håndpluk. ( )
  bnielsen | Oct 22, 2017 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Alfred Hitchcockautor primaritotes les edicionscalculat
Hitchcock, AlfredEditorautor principalalgunes edicionsconfirmat
Blair, Robert AlanAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Derleth, AugustAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Farr, DouglasAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Gilford, C. B.Autorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Hicks, Edwin P.Autorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Lacy, EdAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Lewis, Richard O.Autorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Phillips, RogAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Porgess, ArthurAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Treat, LawrenceAutorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 2
4.5
5

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,502,193 llibres! | Barra superior: Sempre visible