IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Madame Curie; Die laatste zomer; Spaar de spotvogels; De meute

de Readers Digest

Altres autors: Eve Curie (Autor), William M. Hardy (Autor), Harper Lee (Autor), Elizabeth Savage (Autor)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
117,729,530 (5)Cap
Afegit fa poc perBesselina
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

MADAME CURIE; Eve Curie

P. SNOW, de Engelse geleerde die misschien nog meer bekend is als letterkundige, is een van de talrijke bewonderaars van mevrouw Curie. Hij schrijft: Marie Curie is een heilige onder de geleerden - als deze term gebruikt mag worden. Niettemin is haar levensgeschiedenis, hoewel in vele opzichten heel droevig, ook heel romantisch. Zij was afkomstig uit een verarmde familie van Poolse intellectuelen en zij werkte vele jaren als gouvernante om het ouderlijk gezin te helpen onderhouden. In die tijd werd ze verliefd op de zoon des huizes; deze beantwoordde haar liefde, maar liet zich door zijn ouders afschrikken, die van een huwelijk met een arme gouvernante niets wilden weten. Het is wel bijna, zeker dat Marie Curie dit als een smaad heeft gevoeld en dat zij deze nooit helemaal te boven is gekomen. Daarop volgden jaren van studie in Parijs in bittere armoede, waarin zij alles, tot haar eten toe, opofferde om maar te kunnen studeren. Ten slotte ontmoette zij Plerre Curie, een geleerde die nog meer aan de wetenschap toegewijd was dan zij zelf. Zij waren heel gelukkig, zij kregen kinderen, zij werkten samen aan dezelfde onderzoekingen . . . en toen kwam, bijna als een donderslag uit heldere hemel, de Nobelprijs en daarmee de roem. Maar de Curies waren niet voor de roem geschapen; van die tijd af viel er een schaduw over hun leven. Deze was echter nog niets vergeleken bij die andere schaduw: Marie was nog geen veertig toen Pierre bij een verkeersongeluk omkwam. Marie werd de beroemdste vrouw ter wereld en kreeg nog eens een Nobelprijs, maar geluk heeft zij sindsdien niet meer gekend. leder die denkt dat grote geleerden ontbloot zijn van menselijke gevoelens, moet deze biografie lezen. Marie Curie was behalve de eerste grote vrouwelijke geleerde ook een zeer bijzondere vrouw, en haar levensbeschrijving door haar dochter is een van de welsprekendste en verhelderendste biografieën die er ooit van een geleerde geschreven zijn.

DIE LAATSTE ZOMER; Elizabeth Savage

Matt Olivier was nog jong, maar vier generaties Oliver erkenden hem stilzwijgend als het hoofd van de familie. Hij had er zijn handen vol aan: voor hem betekende het 't leiden van hun boerenbedrijf in Idaho, het beheren van hun kapitaal en bovendien de zorg voor hun aller welzijn. Hij moest ervoor zorgen dat hun niets overkwam ... en dat zij niets uithaalden. Maar die zomer kwam Pand thuis van de studie en hij bracht de zeer zelfstandige en onafhankelijke Elizabeth mee. De een na de ander begon tegen Matt te rebelleren. In het zicht van de onveranderlijke schoonheid der bergen begonnen veranderingen zich aan hem op te dringen, en, op verschillende wijzen, aan elk van de leden van het geslacht Oliver - een geslacht van uitgesproken persoonlijkheden. Maar een sterke familieband en een aangeboren levenskunst voerden hen allen door de stormen van groei, liefde en zelfs de dood - en dat vormt een verhaal vol spanning, wijsheid en vrolijkheid, een hartverwarmend verhaal dat lezers van allerlei slag nog lang zal blijven boeien.

SPAAR DE SPOTVOGELS; Harper Lee

Een spotvogel doden, dat is een "zonde," zo leerde Atticus Finch zijn kinderen. Spotvogels doen niemand kwaad en zij schenken ons heerlijke muziek. Atticus Finch`was een wijs man, maar hij kon zijn twee moederloze kinderen, niet alles leren. Scout - voor de burgerlijke stand Jean Louise - en haar oudere broertje Jem moesten er zelf maar achter zien te komen - wat er gaande was met het geheimzinnige huis van de buren, waar de legendarische Boo Radley woonde die niemand ooit te zien kreeg. En toen aan Atticus de taak toeviel een neger te verdedigen, moesten ze zelf maar ontdekken hoe het gesteld was met de wereld waarin ze leefden - het wereldje van een kleine stad in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren dertig.
Spaar de spotvogels is een verfrissende roman die u zal treffen door zijn humor en ontroeren door zijn tederheid. Maar naarmate de ontknoping nadert, zult u meer en meer in zijn ban geraken en ademloos geboeid blijven.

DE MEUTE; William M. Hardy

"Meute" was in de Tweede Wereldoorlog de naam voor Amerikaanse duikboten die groepsgewijs jacht maakten op Japanse schepen en daarmee dramatische gevechten leverden waaruit veelal maar één van de twee partijen terugkeerde. Over deze episodes uit de strijd voor een vrije wereld is maar weinig geschreven; deze roman geeft er een onvergetelijk beeld van. De "meute" die bij de kust van Formosa rondsluipt bestaat uit drie duikboten onder commando van drie mannen met zeer uiteenlopend karakter en temperament, en in een strijd met een Japanse commandant met hoogst originele ideeën wordt van hen het uiterste gevergd aan moed en vernuft.
Voor Josh Baker, een veteraan van vele strijdtonelen, betekenen vrouw en kind thuis méér dan nog een lintje erbij. Terence Reardon, een verlegen reserveofficier met nog weinig ervaring, heeft een afschuw van zijn bloedig handwerk. Paul Harmon, eens een gevierd voetballer, wordt door zijn eerzuchtige vrouw ertoe gedreven een held te zijn, desnoods ten koste van hemzelf en anderen. En de Japanse commandant gelooft niet in de erecode van de samoerai, die hij moet verdedigen. In een adembenemende climax zien deze vier mannen zichzelf eindelijk zoals zij zijn, als mens en als officier.

Bron: Readers Digest Omnibus 21 ( )
  Besselina | Jul 2, 2011 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (1 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Digest, Readersautor primaritotes les edicionsconfirmat
Curie, EveAutorautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Hardy, William M.Autorautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Lee, HarperAutorautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Savage, ElizabethAutorautor secundaritotes les edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en neerlandès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Gèneres

Sense gènere

Valoració

Mitjana: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 204,459,587 llibres! | Barra superior: Sempre visible