IniciGrupsConversesExploraTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.
Hide this

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

Five Go Adventuring Again (Famous Five…
S'està carregant…

Five Go Adventuring Again (Famous Five Centenary Editions) (1943 original; edició 1997)

de Enid Blyton (Autor)

Sèrie: The Famous Five (2)

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaMencions
1,2201612,264 (3.73)26
There's a thief at Kirrin Cottage! The Famous Five think they know who it is, but they need to prove it! Where can they find evidence? The discovery of an old map and a very unusual hiding place is all they need to get to the bottom of this mystery and uncover the true culprit.
Membre:LoamParticle
Títol:Five Go Adventuring Again (Famous Five Centenary Editions)
Autors:Enid Blyton (Autor)
Informació:Hodder Children's Books (1997), 192 pages
Col·leccions:La teva biblioteca
Valoració:
Etiquetes:No n'hi ha cap

Informació de l'obra

Five Go Adventuring Again de Enid Blyton (1943)

S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

» Mira també 26 mencions

Anglès (14)  Danès (1)  Italià (1)  Totes les llengües (16)
Es mostren 1-5 de 16 (següent | mostra-les totes)
prestato a Valeria Foceri il 27/11/2021
  Associazione | Nov 27, 2021 |
A perfectly fine children's mystery, somewhat far-fetched but lacking any of the weird and bizarre plot developments common to Blyton. Pleasant enough. ( )
  elahrairah | Aug 25, 2021 |
Indeholder kapitlerne "1. Juleferie", "2. De fem samlet igen", "3. Den nye huslærer", "4. En spændende opdagelse", "5. En ubehagelig tur", "6. Lektielæsningen", "7. Anvisningerne på den hemmelige vej", "8. Hvad der skete julenat", "9. Jagten på den hemmelige vej", "10. Georg og Tim får en alvorlig forskrækkelse", "11. De stjålne papirer", "12. Georg i knibe", "13. Julians overraskelse", "14. Den hemmelige vej fundet", "15. En spændende ekspedition", "16. Opdaget!", "17. Go'e gamle Tim!".

En famile med tre børn, Julian på 12, Anne på 10 og Dick på 11, har sendt dem alle på kostskole. Anne er på pigeskolen Gaylands Kostskole, hvor også deres kusine Georgina på ca 11 år går. Georgina insisterer på at blive kaldt Georg, også på kostskolen. Det er snart juleferie, men moderen har fået skarlagensfeber, så både hun og faderen er i karantæne. I stedet skal alle tre børn (og Georgs hund Timothy (kaldet Tim)) og Georg holde juleferie hos Georgs forældre, Quentin og Fanny. De bor ved Kirrin-bugten i et omkring trehundrede år gammelt hus kaldet Kirrinhuset. Quentin er videnskabsmand og arbejder på noget meget hemmeligt, som han vil lade et af ministerierne se på, når det er helt færdigt og så kan det bruges til gavn for hele landet.
En alvorlig bet er det at børnenes karakterer ikke er noget at prale af, så der bliver engageret en huslærer til at holde dem til lektierne i feriens løb, for de skal til mellemskoleprøve til foråret. Anne behøver ikke terpe, men hun er solidarisk med de andre tre. Quentin udvælger en hr Roland som huslærer og han ankommer med toget og virker meget tilforladelig selv om Tim ikke kan lide ham og han heller ikke kan lide hunde.
Inden undervisningen starter, lufter børnene Tim ved at gå en tur op til en gård, Kirringården, der hører med til Kirringhuset, men er forpagtet ud til et gammelt ægtepar hr og fru Sanders. De tager logerende ind som supplement og her i julen kommer et par kunstmalere fra London. Tim jagter en kat og kommer til at støde hårdt til et træpanel, der giver efter og afslører et hemmeligt rum, som nu ikke er mere hemmeligt end at fru Sanders godt kender det. Hun kender også et par mere, men der er nu ikke noget at finde der. Dick roder dog lidt ekstra bag træpanelet og finder en gammel bog med opskrifter fra Alice Mary Sanders, der er den nuværende fru Sanders oldemor. Julian har længere arme end Dick, så han finder en tobakspung med et gammel stykke lærred i og på lærredet er der mærker og tegn, som de ikke kan tyde. Hr Sanders får tobakspungen, fru Sanders får opskrifterne og børnene får det gamle stykke stof. De går også en tur med hr Roland og Georg gør ikke noget for at tækkes ham, eller måske snarere tværtimod. Til gengæld kalder han hende for Georgina. Julian får dem til at droppe fjendtlighederne, så de i det mindste kan holde ud at være sammen. Næste dag starter undervisningen og Georg tager Tim med, hvilket går godt et stykke tid indtil hr Roland opdager den og den til gengæld snapper ham i anklen. Tim bliver forvist fra klassen. Georg vil ikke fedte for hr Roland og synes i det hele taget at han har kolde øjne og tynde og onde læber. Julian er ikke helt så overbevist om at hr Roland er ond. Han spørger ham hvad VIA OCCULTA betyder, for det står der på det kort, der er på det gamle lærred. Det betyder hemmelig vej, hvilket jo ikke er helt ved siden af. Julen står snart for døren og hr Roland er på god fod med alle undtagen Georg og Tim, hvis fornemmelser siger dem at der er noget galt. Julian, Dick og Anne rådspørger ham endda om lærredet og hvad tegnene kan betyde, selv om Georg er lodret imod. Solum lapideum - paries ligneus - cellula bliver tydet som noget med træpaneler og et felt, der kan lukkes op. Som tak for tydningen, fortæller Julian at de har fundet lærredet oppe på Kirringården.
Det bliver juleaften og gaver bliver uddelt og modtaget. Om natten vågner Georg og Tim ved en lyd nedefra og de overrasker hr Roland inde i Quentins studereværelse. Han hævder at han selv hørte lyde og var ved at undersøge det nærmere, da hunden overfaldt ham bagfra. Det er ord mod ord og det ender selvfølgelig med at Tim må finde sig i at være udenfor huset fremover.
Næste dag drager Dick, Julian, Anne og hr Roland til Kirringården for at lede efter indgangen til den hemmelige gang. Georg vil ikke med, når hr Roland er med. I det hele taget er hun rasende, men også bange for at raseriet kan ende med at gå ud over Tim, så hun holder på trykket. Oppe på gården finder de ikke rigtigt noget, men de to malere dukker op. De hedder Thomas og Wilton. Men hverken med deres eller hr Rolands hjælp finder de nogen hemmelig indgang. Hr Roland siger at han ikke kender malerne, men Georg har set ham snakke med dem tidligere. Hvem har ret? Hr Roland gav Anne en meget fin dukke til jul, så hun gør sig meget umage med skolearbejdet. Og Tim står udenfor i kulden og hoster, så Georg gør sig også umage for at få ham ind i varmen igen. Men hr Roland er ikke til sinds at være flink. Om natten tager Georg hunden ind og varmer og giver kamferolie og falder i søvn. Hun når lige at vågne og få hunden af vejen uden at andre end Anne opdager det. Det er dog også slemt nok for i løbet af dagen bliver det opdaget at der mangler nogle af Quentins papirer, nogle reagensglas er knust og der ligger en kamferolieflaske ved kaminen. Georg har pjækket fra dagens undervisning, så det står på pinligt forhør, da hun viser sig igen. De andre børn er mere diplomatiske i deres omgang med de voksne. Georg snakker med sin far, der på den ene side kan se det fra hendes side og på den anden side også føler sig nødsaget til at straffe hende, så hun får tre dages stuearrest uden at måtte se Tim. Julian smutter op til hende alligevel og fra vinduet ser de hr Roland forlade huset, selv om det er snevejr. Julian følger efter og ser hr Roland mødes med de to "malere" nær Kirringården, hvor han giver dem nogle stykker papir. Julian skygger også hr Roland tilbage til Kirrinhuset uden at blive opdaget. Imens har Georg regnet ud at den hemmelige indgang måske er i Kirrinhuset. Om natten sniger de sig ned og finder den gamle hemmelige indgang, men lader det være godt med det.
Næste dag sner det voldsomt og børnene lader som om de er flittige med lektier, mens Quentin skovler sne og deres mor er i køkkenet sammen med kokkepigen Joanna. Men faktisk går de og Tim på opdagelse i den hemmelige gang. Den fører til Kirringården og de to "malere" er sneet inde der, så måske kan børnene få fat i de hemmelige papirer? Ved at kravle op ad en stige kommer de ind bagved et klædeskab i det ene af de to værelser, "malerne" har lejet. Tim må blive tilbage i gangen, for han kan ikke kravle på stiger. De leder i de to værelser, men finder ikke papirerne og endnu værre, så kan de høre de to "malere" på vej tilbage. De bliver ikke begejstrede over at finde dørene til værelserne låst indefra. Børnene trækker sig tilbage og Georg opdager i sidste øjeblik papirerne i lommen på en frakke i klædeskabet. I første omgang forstår mændene ikke hvad der er sket, men så hører de Tim hyle nede i gangen. Børnene når ned i gangen og løber tilbage, forfulgt af de to mænd. Anne har svært ved at følge med og forstuver foden, så Georg og Tim bliver hængende og stopper forfølgerne, mens de andre kan nå hjem uden at løbe livet af sig. Mændene bliver skræmt tilbage til Kirringården og børnene bliver modtaget af Fanny og Quentin, der med glæde modtager papirerne tilbage. De lytter til Julians beretning og undskylder mange gange at de ikke troede på Georg og endda lod det gå ud over Tim. Børnene får varm mad og bliver hygget om. Hr Roland låser de inde på hans værelse, mens han sover og Georg får lov at drille ham ved at lade som om hun ikke kan finde nøglen, men nok skal lede. Ingen af de andre kommer i nærheden af værelset, så han bliver lidt desperat over tilsyneladende at være overladt til hendes forgodtbefindende. Tim får lov at sove i studereværelset, så indgangen til den hemmelige gang er velbevogtet. Tim er så snedig at han lader de to mænd komme ind uforstyrret, men så ikke vil lade dem gå et skridt mere hverken frem eller tilbage. Politiet kommer på ski og lover at tage de tre med tilbage, når sneen engang er ryddet. Imens får de tre håndjern på og kan sidde og kukkelure.

Historien er fra 1943, så England er i krig med Tyskland, men det er der nu ingen antydninger af her, bortset fra Quentin og hans skunk works. Georg er castet i rollen som Pippi og de andre som Tom og Annika. Eller måske er det "Home Alone" i en tidlig udgave, for Georg er ikke så rar en fangevogter lader det til. ( )
  bnielsen | Dec 7, 2020 |
The five come together again at the Christmas holidays. Julian, Dick, Anne and George (don't call her Georgina!) and of course Timothy the dog all gather at Kirran Cottage. But not everything is going to be fun and games. Three of the kids need tutoring to improve their grades, so a tutor is hired. Even with lessons taking up some of their time each day, they still manage to find adventure and a mystery to solve! There is a thief sneaking about....and the 5 need to find the culprit!

I can see why this series is such a classic. I kept reading references to the Famous Five stories in books by British authors so decided it was time for me to read the series! I'm glad I did! These are children's stories and a bit dated, but very enjoyable tales! There are 21 books in the series, published from 1942 through 1963. Then there are eight short stories added in 1995. Five Go Adventuring Again is the second book in the series. I still have a lot of reading to do! :)

I think George is my favorite character. She hates to be called Georgina and has a bit of a temper. She absolutely loves her dog, Timothy. And woe to the person that dislikes her dog! :)

I can see why kids have loved these books for decades! I wish I had had such fun adventures in my own childhood!

Moving on to the next book -- Five Run Away Together! ( )
  JuliW | Nov 22, 2020 |
I adored the Famous Five books as a kid. I don't remember the specifics of this one in particular, but I loved them all dearly. ( )
  Tara_Calaby | Jun 22, 2020 |
Es mostren 1-5 de 16 (següent | mostra-les totes)
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

» Afegeix-hi altres autors (19 possibles)

Nom de l'autorCàrrecTipus d'autorObra?Estat
Enid Blytonautor primaritotes les edicionscalculat
Hämäläinen, InkeriTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Lindström, IngegerdTraductorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Oxenbury, HelenAutor de la cobertaautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Soper, Eileen A.Il·lustradorautor secundarialgunes edicionsconfirmat
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Llocs importants
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Premis i honors
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
It was the last week of the Christmas term, and all the girls at Gaylands School were looking forward to the Christmas holidays.
Citacions
Darreres paraules
Informació del coneixement compartit en anglès. Modifica-la per localitzar-la a la teva llengua.
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

No n'hi ha cap

There's a thief at Kirrin Cottage! The Famous Five think they know who it is, but they need to prove it! Where can they find evidence? The discovery of an old map and a very unusual hiding place is all they need to get to the bottom of this mystery and uncover the true culprit.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (3.73)
0.5
1 2
1.5
2 9
2.5 3
3 53
3.5 8
4 58
4.5 4
5 37

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 164,387,023 llibres! | Barra superior: Sempre visible