IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…

Elevul Dima Dintr-a Saptea

de Mihail Drumes

MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
331727,058 (3.88)Cap
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Este o poveste despre tineri, ce prezintă aspecte reale ale vieţii, şi este foarte interesant să o citeşti mai ales la vârsta adolescenţei, pentru că te vei regăsi foarte uşor în personaje. O carte despre viaţă, despre frumuseţea lucrurilor simple şi a anilor petrecuţi în săli de clasă, scrisă într-un stil încărcat de subiectivitate, de sinceritate, încât, oricât de distant ai încerca să fi, vei dori reuşita eroilor şi vei suspina la eşecul lor. Visurile măreţe şi fanteziile arpetiştilor redau sentimente pe care le-ai trăit, sau pe care le vei trăi, mai devreme sau mai târziu.

Grig Dima este în primul an la o şcoală din Craiova, în clasa a VII – a, fiindu-i predat până atunci în particular. Acolo este găzduit la Dona Bianca, alături de alţi elevi, cu care se împrieteneşte uşor. Fără să vrea, intră în camera fetei gazdei, Lotte, şi o vede doar în cămaşă. De atunci, fata se comportă ca şi cum nu ar observa prezenţa lui Dima în casă şi îl ironizează, indirect, pentru fapta făcută, de fiecare dată când i se iveşte ocazia. La şcoală, Grig face cunoştinţă cu viaţa de elev, amuzat de poreclele profesorilor şi ale elevilor, şi intră foarte uşor în ritm, devenind prieten cu aproape toţi cei din clasă. Atrage atenţia unora mai ales prin faptul că se iubeşte cu o cântăreaţă celebră, Alina Barbu. De fapt, o dată a găsit în tren o poză a dânsei cu mesajul Dragului meu Grig, pe veci a ta, Alina. Normal că era adresat unui alt Grig, dar de atunci Dima o iubeşte în secret. Însă secretul atât de ascuns păstrat este dezvăluit unora dintre prieteni.

Curând, lui Dima îi vine ideea organizării unei excursii în Delta Dunării, împreună cu elevii clasei a VII – a. Cu timpul se ivesc din ce în ce mai mulţi doritori, iar la şcoală se discută tot timpul planuri pentru călătorie.

Când într-o încăierare cu Lotte, încercând să o sărute, Grig dă peste un tablou, descoperă un bilet lăsat de către un marinar soţului decedat al Donei Bianca. În bilet sunt date instrucţiunile găsirii unei mari comori în arhipelagul Galapagos. Tânărul este convis că aceea este şansa vieţii sale şi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să plece în căutarea comorii. Însă se gândeşte că expediţia ar fi posibilă, mai ales că deja s-a strâns un echipaj pentru excursia pe Dunăre.

Vorbindu-le colegilor despre această expediţie, ei devin din cale-afară de entuziasmaţi şi sunt dispuşi să treacă peste orice obstacol pentru o asemenea aventură. Astfel ia naştere A.R.P.E.T – ul (Asociaţia Română pentru Expediţia Transoceanică), cu 1000 de membri, coduşi de Grigore Dima. Între timp, o poveste de dragoste se leagă între acesta şi fata gazdei. Eroul devine foarte popular în rândul elevilor şi este foarte respectat. Asociaţia ajunge din ce în ce mai serioasă, beneficiind de un sediu, chiar şi de insigne, iar expediţia, ce va urma să aibă loc peste patru ani este scopul a o mie de tineri ce nu încetează să viseze… ( )
  AlexisLovesBooks | Feb 9, 2016 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya

Pertany a aquestes col·leccions editorials

Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Gèneres

Sense gènere

LCC (Clas. Bibl. Congrés EUA)

Valoració

Mitjana: (3.88)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5
4 3
4.5
5 2

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 203,205,455 llibres! | Barra superior: Sempre visible