IniciGrupsConversesMésTendències
Cerca al lloc
Aquest lloc utilitza galetes per a oferir els nostres serveis, millorar el desenvolupament, per a anàlisis i (si no has iniciat la sessió) per a publicitat. Utilitzant LibraryThing acceptes que has llegit i entès els nostres Termes de servei i política de privacitat. L'ús que facis del lloc i dels seus serveis està subjecte a aquestes polítiques i termes.

Resultats de Google Books

Clica una miniatura per anar a Google Books.

S'està carregant…
MembresRessenyesPopularitatValoració mitjanaConverses
1011,846,903 (4.5)Cap
Sort/hvid tegneserie om forfatterens opvk̆st i 50'ernes Spanien, prğet af arbejdsls̜hed, fattigdom, sult og politisk undertrykkelse under det fascistiske Franco-diktatur.
Cap
S'està carregant…

Apunta't a LibraryThing per saber si aquest llibre et pot agradar.

No hi ha cap discussió a Converses sobre aquesta obra.

Spanien, Madrid, ca 1955
Indeholder "Hjem, kære hjem", "På vej hjem", "Første måltid hjemme", "Brødrene", "Señor Sarmiento", "Sarmiento's kone", "Fransisco Franco Perez", "Blåskjorten", "Skuret", "De forlovede", "Pepi", "Kunstneren", "En søndag formiddag", "Poli", "Far (som nu er hos gud)", "Senor Dionisios tøj", "Senor Julian", "Don Herminio", "Juan Ramiro og kanariefuglen", "Bernardo".

"Hjem, kære hjem" handler om opvækst på socialforsorgens børnehjem. Sult, tæsk og religiøs indoktrinering fra en side af. Hvis man er dygtig og slesk nok, kan man måske slippe væk. Garcia-Garcia skriver i en opgave at den mest velgørende handling han har oplevet er det, som den sociale hjælpetjeneste gør for dem. For det svar får han lov at komme ud og blive lærling på en fabrik hos en af forstanderens venner.
"På vej hjem" handler om at følges med storebroderen Vicente hjem efter næsten ni år på børnehjem. Den mindre storebror Tonin er også hjemme, men han bor på en pension. Moderen Lina er kommet hjem fra sanatorie.
"Første måltid hjemme" handler om at få et spejlæg for første gang.
"Brødrene" handler om Tonin og Vicente, der driller hinanden over slipseknuder. Tonin er lidt af en hængerøv, der ikke kan holde på et job eller rettere ikke gider. Carlos har allerede skaffet sig et job for ikke at risikere at skulle tilbage til børnehjemmet.
"Señor Sarmiento" handler om indehaveren af det værksted, hvor Carlito har fundet en læreplads. Sarmiento er en fedtsyl og fedter fx med tændstikker, så svenden Gonzalo laver en elektrisk tænding, der giver en eksplosionsagtig lyd, når man bruger den. Gonzalo kaldes herefter Senõr 100.000 volt. Men Sarmiento giver sig og køber tændstikker til fri brug.
"Sarmiento's kone" handler om at konen er lidt så fedtet som manden, men vældig glad for Carlito. Han går ned og køber et salathoved til 3 pesetas uden videre. Når han kommer med det, siger han så at det kostede 4, men at han pruttede prisen ned til 3. Som tak kan han lige hente 20 kilo briketter og 15 kilo brænde. Men så får han også 5 centimer som drikkepenge.
"Fransisco Franco Perez" handler om en mand, der er vældig stolt af at hedde Fransisco Franco. Men han bliver mat i koderne, da nogen hugger hans tegnebog i metroen.
"Blåskjorten" handler om Alejandro Culebas, der har kæmpet i Den Blå Division og er ret stridbar. Han skændes med en mand og går hjem og henter en pistol og slår så manden til plukfisk inde i en lille café, mens Carlito og indehaveren ser på i skræk.
"Skuret" handler om at bygge et hus på en nat. Så ser politiet nemlig gennem fingre med at der ikke rigtigt er en byggetilladelse.
"De forlovede" handler om Nati og Gerardin, der er forlovede, men Nati vil slå op, for Gerardin er stort set ikke vokset, siden de var 10 og nu er de 15 og hun er vokset pænt!
"Pepi" handler om Angel og Pepi, der er kærester, men meget kyskt. Men en dag er hun gravid. Det er hendes egen far, der har bollet hende tyk. Samme nat får Pepis far kraniebrud, for nogen kaster fire brosten efter ham. Samme nat fik Angel tæv for at komme for sent hjem.
"Kunstneren" handler om José Muños, der er ret muskuløs og gerne vil være skuespiller. Men hans udtale er lidt sjov, for han siger n i stedet for l.
"En søndag formiddag" handler om Carlito Garcia-Garcia, der hver søndag bliver sendt til messe af sin mor. Han ofrer 50 centimer på kirkebladet og kan så se hvad søndagens farve og dagens tekst er. Og så kan han ellers gå en tur rundt i byen og se på folk.
"Poli" handler om Apolinar Hipolito Policarpio, af en eller anden grund kaldt Poli. Han er ret lille og ret fræk. Han blev meldt ind i Frankisternes ungdomsorganisation, men blev smidt ud efter kun en måned for sit violinspil, for sin sang og for en vits. Hans mor er vist godt tilfreds med det. Men hun får brystkræft og dør.
"Far (som nu er hos gud)" handler om Carlos' far og hvad hans mor fortæller om ham. Men hun fortæller ikke at han var en af de røde.
"Senor Dionisios tøj" handler om en logerende, der opfører sig meget mærkeligt og fx hævder at de har stjålet hans tøj (og hængt noget andet tøj op, der ligner på en prik). Han pakker sit tøj sammen, går og kommer ikke tilbage.
."Senor Julian" handler om mand, der er ungkarl fra mandag til fredag og gift om lørdagen og søndagen. Han fortæller de mest utrolige og uhyggelige historier, men en dag betaler han hvad han skylder, siger farvel og går hen for at blive gift med sin forlovede. Han siger at han bare bliver gift et andet sted og så kan der ikke være noget galt i at være gift med to på en gang.
"Don Herminio" handler om en farmaceut med et uhyggeligt udseende, radmager som et røntgenbillede efter udånding og med stikmærker efter kanyler i hele den ene arm. En dag kommer to mænd fra politiet og henter Herminio Valdes, alias 'Farmaceuten'.
"Juan Ramiro og kanariefuglen" handler om Juan og Ramiro, der lejer et dobbeltværelse og er søde og rare. En dag får Ramiro et brev, der truer ham til at vende hjem. Ramiro rejser. Juan er ked af det og rejser nogle dage senere efter at have lukket sin kanariefugl ud. ???
"Bernardo" handler om manden Bernardo Serrat, der arbejder sammen med Carlos hos Sarmiento. Han låner Carlos nogle bøger, men de bliver taget af politiet og kommer med på stationen. Carlos bliver sluppet fri, men Bernardo får masser af tæsk og kommer sikkert i fængsel. Dostojevski, Gogol, Pushkin, Tolstoy er jo farlige? Carlos forstår ingenting. Hvorfor får folk tæsk og hårde fængseldomme eller bliver slået ihjel?

Drengen Carlos får lov at komme hjem fra et langt ophold på et børnehjem til moderen der er syg, men efter et sanatorieophold har det bedre. Morsomme skildringer af tragiske skæbner i Franco's Spanien.

God og skræmmende på samme tid. ( )
  bnielsen | Dec 7, 2008 |
Sense ressenyes | afegeix-hi una ressenya
Has d'iniciar sessió per poder modificar les dades del coneixement compartit.
Si et cal més ajuda, mira la pàgina d'ajuda del coneixement compartit.
Títol normalitzat
Títol original
Títols alternatius
Data original de publicació
Gent/Personatges
Llocs importants
Esdeveniments importants
Pel·lícules relacionades
Epígraf
Dedicatòria
Primeres paraules
Citacions
Darreres paraules
Nota de desambiguació
Editor de l'editorial
Creadors de notes promocionals a la coberta
Llengua original
CDD/SMD canònics
LCC canònic

Referències a aquesta obra en fonts externes.

Wikipedia en anglès

Cap

Sort/hvid tegneserie om forfatterens opvk̆st i 50'ernes Spanien, prğet af arbejdsls̜hed, fattigdom, sult og politisk undertrykkelse under det fascistiske Franco-diktatur.

No s'han trobat descripcions de biblioteca.

Descripció del llibre
Sumari haiku

Debats actuals

Cap

Cobertes populars

Dreceres

Valoració

Mitjana: (4.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5 1

Ets tu?

Fes-te Autor del LibraryThing.

 

Quant a | Contacte | LibraryThing.com | Privadesa/Condicions | Ajuda/PMF | Blog | Botiga | APIs | TinyCat | Biblioteques llegades | Crítics Matiners | Coneixement comú | 205,110,731 llibres! | Barra superior: Sempre visible